12/06/2024

La Junta de Govern local ha aprovat una modificació de crèdit per a destinar ajudes directes al comerç local per un import de 2 milions d'euros. Aquesta elevada quantia procedent del romanent de Tresoreria de l'exercici 2023, que s'incorpora al pressupost municipal de 2024, concretament a l'àrea de Comerç. L'objectiu és activar una línia d'ajudes directes als comerços de la ciutat que acrediten lucre cessant per les obres de les Zones de Baixes Emissions.

Vam prometre que ajudaríem als nostres comerciants, per això, una vegada més, complim amb la paraula donada activant aquesta línia d'ajudes perquè s'aprove definitivament en el ple d'aquest mes de juny i arribe com més prompte millor als qui més el necessiten”, ha explicat l'alcaldessa, Begoña Carrasco en una roda de premsa en la qual han sigut presents el regidor d'Hisenda, Juan Carlos Redondo i el de Comerç, Alberto Vidal.

La primera edil ha assegurat que “és la major quantia en ajudes directes al comerç local que ha destinat aquest Ajuntament. Mai abans s'havia destinat una quantia tan elevada en ajudes directes als comerços de la ciutat”.

Per a la màxima autoritat municipal, “és una prioritat atendre les necessitats dels nostres comerciants perquè puguen continuar desenvolupant la seua activitat”.

Així doncs, la Junta de Govern, de caràcter extraordinari, ha aprovat l'inici de l'expedient que és el primer pas per a destinar aquestes ajudes que aniran dirigides a “aquells que estiguen detectant pèrdues econòmiques davant la dificultat que suposa per als consumidors accedir als comerços a causa de les obres de la Zona de Baixes Emissions”.

Carrasco ha recordat que “estem contínuament informant i indicant els accessos alternatius per a accedir al centre, perquè volem que continuen venint a fer les seues compres, però entenem que les obres són un factor que influeixen en el dia a dia, que afecten els comerciants i volem compensar les pèrdues que puguen tindre, i d'aquesta manera, tractar de minimitzar l'impacte dels treballs”.

Terminis

Per tant, la primera edil ha apuntat que “una vegada aprovat l'expedient de modificació de crèdit en la Junta de Govern de hui, l'acord ha de passar per les dues comissions plenàries per a elevar-lo al Ple del 27 de juny on s'aprovarà definitivament”.

Una vegada aprovat en el Ple, s'elaboraran les bases que indicaran els passos a seguir perquè els comerciants puguen acreditar les seues pèrdues en un període determinat comparat amb el mateix període de l'any anterior.

Ferma aposta pel comerç local

Apostem fermament pel comerç de proximitat, del centre i dels barris, per això quan arribem destinem 300.000 euros, la major quantia mai destinada, en bons comercials per a incentivar les compres en el comerç local, i va ser un èxit, per això la nostra intenció és tornar a impulsar aquesta campanya pel mateix import. Vam prometre ser un govern útil i en això estem”, conclou l'alcaldessa.