18/04/2023

Castelló acull fins divendres que ve un programa acadèmic per a compartir experiències locals entre delegacions d'onze països

L'edifici Menador ha acollit aquest dimarts la segona jornada de conferències i debats de la Missió Tècnica Internacional de la Unió Iberoamericana de Municipalistes (UIM) que es desenvolupa a Castelló fins divendres que ve sota la temàtica ‘Govern local amb enfocament de gènere: liderar en clau d'igualtat’. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assistit a aquesta segona sessió en la qual s'han abordat qüestions com els plans d'igualtat d'oportunitats i l'elaboració de pressupostos municipals amb enfocament de gènere.

Així, durant aquesta sessió s'ha donat compte del III Pla Municipal d'Igualtat d'Oportunitats de Dones i Homes de l'Ajuntament de Castelló i s'ha debatut sobre la necessitat d'aplicar l'enfocament de gènere de manera transversal, amb especial recalcament en l'elaboració de pressupostos locals amb perspectiva de gènere.

En aquest sentit, la Missió Tècnica ha acollit la taula redona ‘Ciutats i territoris des de l'enfocament de gènere i de drets’ en la qual han participat la regidora d'Hisenda, Monica Barabás; la regidora de Feminisme i LGTBI, Verònica Ruiz, i tècnics municipals de l'àrea de Gestió Pressupostària i de l'àrea d'Igualtat que han compartit amb els assistents les experiències municipals en totes dues matèries. Durant la taula redona, Barabás ha destacat la necessitat de comptar amb una major informació estadística en matèria de fiscalitat per a conéixer la participació de dones i homes i incorporar l'anàlisi de gènere en els ingressos municipals.

Cal recordar que representants d'onze països de Llatinoamèrica estan participant en les diferents taules que se celebraran durant la Missió Tècnica, que compta tot un programa acadèmic amb l'objectiu de propiciar l'actualització de coneixements i compartir experiències locals des de l'enfocament de gènere i els drets de les dones.

D'altra banda, les delegacions realitzaran en la vesprada d'aquest dimarts una visita a l'Ajuntament de Castelló.