07/06/2024

L'incendi en la zona dels antics Vivers Molina en la Quadra Borriolench es troba perimetrat i estabilitzat, segons informa l'àrea de Seguretat i Emergències de Castelló. Es tracta del segon incendi que es produeix en un mes en els voltants del cementeri de Sant Josep.

L'alcaldessa, Begoña Carrasco, al costat del regidor de Seguretat i Emergències, Antonio Ortolá; l'edil de Barris, Paco Cabañero i el tinent d'alcalde del districte Oest, Vicent Sales, s'ha desplaçat fins al Lloc de Comandament Avançat per a comprovar l'evolució dels treballs d'extinció i traslladar un missatge de calma.

La primera edil ha destacat “la ràpida actuació dels efectius que ha aconseguit estabilitzar el foc d'un incendi en el qual afortunadament no hi ha hagut que lamentar danys personals”.

En el lloc de l'incendi que afecta la zona de Mestrets es troben treballant 26 bombers municipals amb 6 autobombes, Policia Local, Agents de Mobilitat, Policia Nacional, Policia de la Unitat Adscrita i serveis sanitaris municipals, com a mesura preventiva, amb un Suport Vital Bàsic i un Suport d'Intervenció Ràpida. Mitjans que han sigut secundats per recursos sanitaris de la Generalitat.

A més, en el foc han intervingut mitjans aeris amb la brigada helitransportada que ha realitzat diverses descàrregues d'aigua en la zona. Des de l'àrea de Seguretat informen que s'està refrescant la zona afectada en tot el perímetre de l'incendi.

Veïns de la zona han decidit eixir de les seues cases pròximes al perímetre delimitat del foc després d'haver-los recomanat el seu desallotjament com a mesura de prevenció i davant el risc d'inhalació de fum. A més, també com a mesura de prevenció, s'han tallat els accessos a la Quadra Borriolench i a la zona del cementeri de San José durant els treballs d'extinció.

L'incendi s'ha originat entorn de les 14.40 hores quan s'ha alertat al 112 sobre l'inici de les flames en el solar pròxim al cementeri i al col·legi Illes Columbretes, encara que en cap moment s'ha vist afectat ja que les flames avançaven en sentit contrari.