19/06/2024

El regidor de Barris, Paco Cabañero, al costat de la tinenta d'Alcalde del Grau, Ester Giner, ha presentat hui els nous braçalets per als col·laboradors taurins dels diferents festejos que se celebren a la ciutat de Castelló.

Atenem la reivindicació de les diferents comissions que organitzen els tradicionals festejos de ‘bous al carrer’ a la nostra ciutat. Unifiquem en un sol braçalet que ja hem començat a distribuir en els barris per a identificar ràpidament als col·laboradors taurins que al costat dels directors taurins permeten dur a terme aquests actes amb les màximes garanties de seguretat”, ha assegurat Cabañero.

L'edil ha posat en valor la figura dels col·laboradors taurins “que, al costat dels directors d'aquests espectacles, agents de la Policia Local, vetlen perquè es complisca la normativa durant tot l'esdeveniment”.

Per part seua, la tinenta d'Alcalde del Grau, Ester Giner, ha destacat que “en els pròxims dies donaran principi les festes grans del districte marítim en les quals els col·laboradors taurins estrenaran aquest distintiu que permetrà reconéixer-los i atendre les seues recomanacions que reforçaran la nostra aposta per unes festes més segures”.

Aquest distintiu que portaran els voluntaris taurins al seu braç, per primera vegada en les festes del Grau, és de color groc fluorescent “perquè siguen perfectament recognoscibles”, indica Giner.

Així doncs, el govern de Begoña Carrasco, a iniciativa de la regidoria de Barris, ha repartit hui un centenar de braçalets per als col·laboradors taurins dels barris El Serrallo, Benadresa, Rosario i Sant Agustí i Sant Marcos, en els quals hi ha una gran afició als bous al carrer des de fa més de 60 anys en alguns d'ells, “amb la finalitat que es continuen celebrant amb total garanties”, expressa l'edil.

Cal destacar que en cada festeig hi ha entorn de 10 col·laboradors taurins, persones voluntàries que s'encarreguen de vigilar si hi ha algun menor en el recinte o alguna persona en estat embriac, entre altres qüestions.