26/03/2023

​​​​​​​L'alcaldessa visitarà al costat de l'alumnat guanyador dels III premis ‘Europa Transforma Castelló’ l'Oficina de la Delegació de la Comunitat Valenciana

 

 

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, exposarà aquest dimarts en el Parlament Europeu la repercussió dels fons europeus per a la transformació de la ciutat. Una jornada a la qual assistiran també representants dels instituts guanyadors de la tercera edició del certamen ‘Europa Transforma Castelló’ per a comptar en primera persona la seua participació en el concurs.

 

Marco ha assenyalat que la ciutat “s'està transformant de la mà d'Europa amb l'impuls de projectes estratègics per valor de 75 milions d'euros que ens permeten avançar en una ciutat més innovadora, sostenible, amable i inclusiva”. “Castelló ha obtingut entre 2016 i 2022 la major injecció de fons europeus de la seua història convertint-se en referent a nivell estatal en execució d'inversions comunitàries”, ha recordat l'alcaldessa.

 

A més, els grups guanyadors de la tercera edició del certamen ‘Europa Transforma Castelló’ realitzaran el viatge d'estudi a Brussel·les per a conéixer el funcionament de les institucions europees des d'aquest dilluns 27 de març i fins al dia 30. Durant aquestes jornades, l'alumnat del centre Madre Vedruna Sagrado Corazón i de l'IES Politècnic -cinc de segon de Batxillerat i altres sis del Grau Superior d'Automatització i Robòtica Industrial-, al costat de professorat de tots dos centres, tindran l'oportunitat de visitar i conéixer de primera mà el funcionament de les institucions europees i els processos de presa de decisió.

 

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recordat que aquest concurs va nàixer amb la vocació d'implicar la joventut en el projecte europeu. “Les persones guanyadores d'aquesta tercera edició tindran l'oportunitat de conéixer de primera mà el funcionament de les institucions europees amb l'objectiu de desenvolupar i promoure la presa de consciència de la ciutadania europea i que coneguen l'impacte que tenen a la ciutat els fons europeus, implicant i motivant a l'alumnat”, ha apuntat. Marco ha animat així als i les estudiants guanyadores d'aquesta tercera edició a gaudir “d’aquesta experiència única per a conéixer les institucions europees”.

 

La visita començarà el dilluns 27 de març amb una sessió informativa en la seu de la Delegació de la Comunitat Valenciana a Brussel·les, on l'alumnat podrà conéixer el funcionament de l'oficina, els processos de presa de decisió a la Unió Europea, així com el funcionament de la Comissió Europea i de la resta de les institucions de la Unió Europea. L'alcaldessa visitarà l'oficina al costat de la delegació dels grups guanyadors i mantindrà una reunió amb membres de la Representació Permanent d'Espanya a la Unió Europea.

 

Altres activitats programades per a l'alumnat

 

L'endemà tindrà lloc una jornada en la seu del Parlament Europeu on l'alumnat podrà conéixer el funcionament de la institució que representa directament als ciutadans de la Unió, les seues activitats i el treball de les diferents comissions temàtiques.

 

A més, a la vesprada els grups guanyadors visitaran la seu del Comité de les Regions per a veure de primera mà de quina forma participen les regions i ciutats en la presa de decisions, i la Casa de la Història Europea, on coneixeran el recorregut històric de la Unió fins a l'actualitat.