02/08/2023

2 d'agost de 2023.- El regidor d'Ocupació, Juan Carlos Redondo, s'ha reunit aquest matí amb l'Associació d'Empreses Tecnològiques de Castelló, una trobada després del qual ha anunciat que “hem acordat posar en marxa un projecte amb el qual impulsar l'ocupació de qualitat mitjançant un sistema de formació a la carta de la mà de Xarxatec”. “Es tracta d'una iniciativa pionera en l’àmbit municipal en el qual les companyies i l'Ajuntament estarem en contacte per a conéixer quins perfils necessiten i oferir-los als ciutadans els ensenyaments teòrics requerits perquè, després d'un període de pràctiques, es puguen incorporar a les signatures”, ha detallat.

Som coneixedors de les dificultats que es troben les empreses tecnològiques de Castelló –només Xarxatec en reuneix a 63-- per a trobar persones amb perfils digitals concrets i pensem que la col·laboració públic-privada pot ser molt interessant per a crear ocupació en el mercat ordinari”, ha argumentat. I ha explicat que “una part de l'ensenyament la farem nosaltres, des del Centre Municipal de Formació i, l'altra, des de les pròpies mercantils, amb la supervisió dels nostres tècnics municipals”.

Una altre dels avantatges d'aquesta mena de propostes és el seu dinamisme. “Tindre aquest contacte directe amb la realitat del mercat ens permetrà actualitzar contínuament el programa formatiu i que s'adapte a les mancances existents, de manera que l'ocupabilitat de les persones que realitzen aquests cursos estiga pràcticament garantida”, ha assenyalat. Al que ha afegit que “es tracta d'una oferta d'estudis molt específics i que no estan en el mercat. Són com un vestit fet a mida per a resoldre les mancances de personal que es troben en l'actualitat les firmes tecnològiques i dotar a les persones desocupades de les eines que requereixen per a trobar treball”.

Un sector, el tecnològic, en el qual l'Executiu municipal de Castelló està molt interessat “i que ha de ser un dels grans dinamitzadors de l'economia de la nostra ciutat”, ha insistit Redondo. “Com sempre diu la nostra alcaldessa, Begoña Carrasco, posarem la catifa roja perquè les empreses decidisquen invertir i instal·lar-se a Castelló i oferir-los personal preparat per a cobrir les seues necessitats de mà d'obra és una mostra d'això”, ha finalitzat.

​​​​​​​