23/09/2022

Visita Tetuan XIV

La regidora d'Ocupació visita les instal·lacions municipals junt al secretari autonòmic d'Ocupació

Unes 120 persones passaran enguany pel Centre Municipal de Formació Tetuan XIV per a millorar la seua qualificació i ocupabilitat a través de les activitats formatives que s'imparteixen en el centre, unes instal·lacions de referència que estan habilitades per a impartir més de 80 Certificats de Professionalitat. La regidora d'Ocupació, Patricia Puerta, ha visitat aquest divendres les instal·lacions al costat del secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, i la directora general d'Ocupació i Formació de Labora (Servei Valencià d’Ocupació i Formació).

La regidora d'Ocupació ha destacat que aquest Centre Municipal de Formació "s'ha convertit en tot un referent per a la ciutadania gràcies a l'impuls que el govern municipal ve donant des de 2015 a través de l'augment dels pressupostos en matèria d'ocupació i formació, així com a la millora i adequació de l'edifici que ha pogut realitzar-se a més a través dels cursos formatius".

El Centre Municipal de Formació Tetuan XIV és un centre formatiu que disposa de 14 aules i huit tallers, a més d'altres espais com els administratius. En les seues instal·lacions s'imparteixen modalitats emmarcades en programes de formació i ocupació com són els programes mixtos que estan subvencionades per Labora. Es tracta d'una formació dirigida a l'obtenció de Certificats de Professionalitat. El centre ha posat en marxa més de 20 d'aquests projectes formatius que han propiciat que més de mil persones hagen participat en la impartició de prop d'un centenar de certificats.

En aquest any, unes 90 persones passaran per aquestes iniciatives formatives entre el Taller d'Ocupació i els programes Et Formem o T’Avalem. Així mateix, altres 30 participaran a partir d'octubre en la nova edició de la Llançadora Connecta Ocupació, un programa orientat a persones en situació de desocupació impulsada per la Fundació Santa María la Real i la Fundació Telefònica, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló. En total, 120 persones que veuran millorades les seues capacitats per a accedir a un lloc de treball.

Les instal·lacions estan preparades per a realitzar tallers en sectors com l'agricultura ecològica, instal·lació d'energia solar tèrmica i fotovoltaica, soldadura i fusteria metàl·lica, fusteria de fusta, lampisteria i calefacció, electricitat, obra de paleta, jardineria, o ceràmica artística entre altres.

A més, aquest centre de formació acull un altre tipus d'iniciatives com la formació pròpia impulsada per l'àrea d'Ocupació de l'Ajuntament de Castelló, així com els propis serveis municipals i el personal tècnic que dissenya i desenvolupa l'oferta formativa com les píldores que anualment s'ofereixen per a facilitar les opcions d'ocupació a la ciutadania. Enguany, s'han posat en marxa un total de tretze d'aquests cursos pels quals han passat més de 200 persones.

 


​​​​​​​