06/08/2024
-El Grup Municipal Socialista havia presentat una proposta de declaració institucional per a esmenar deficiències en el centre, així com per a cobrir de manera immediata la plaça de direcció de la residència, “però per a PP i Vox sembla que és més important no desdenyar als seus caps de València que atendre les necessitats dels usuaris i usuàries de la residència”
Castelló, 29 de maig de 2024
El Grup Municipal Socialista ha qualificat de “lamentable” que l'alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco, “haja vetat la nostra proposta de declaració institucional perquè el consistori municipal reclame a la Generalitat Valenciana que esmene de manera immediata les deficiències en el servei que es presta als usuaris i usuàries de la residència de persones majors dependents Lledó”.
La iniciativa va comptar amb els vots en contra de PP i Vox en la Junta de Portaveus del dilluns, “la qual cosa ens reflecteix que per a Begoña Carrasco i el seu equip de govern el prioritari és no desdenyar a Carlos Mazón i els seus consellers i deixar abandonada a la ciutadania de Castelló i, especialment, a les persones majors dependents de la residència Lledó”, assenyala Patricia Puerta, portaveu del Grup Municipal Socialista.
La declaració institucional recollia dues propostes d'acord. D'una banda, instar la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge al fet que realitze un inventari dels mitjans materials existents perquè, com més prompte millor, repose o adquirisca tot el necessari per a prestar un servei òptim en la residència per a persones majors dependents Lledó. Per un altre, instar l'administració autonòmica que cobrisca, de manera immediata, la plaça de direcció de la residència per a persones majors dependents Lledó, vacant des de fa un any, “la qual cosa provoca un perjudici tant al personal com als usuaris i usuàries”.
Va ser durant el 2021, en el marc del Pla Convivint, quan la residència per a persones majors dependents Lledó de Castelló veia culminada la seua reforma integral adequant-la al nou model residencial de mòduls convivencials reduïts i estables impulsat pel Govern del Botànic.
Les obres de rehabilitació es van realitzar en dues fases. La primera, per a ajustar-se a la normativa en matèria de seguretat contra incendis i l'adequació d'algunes instal·lacions de la residència. La segona fase va culminar amb l'habilitació de 39 places distribuïdes en dos mòduls convivencials amb cuina office i saló per a garantir la màxima autonomia a les persones usuàries.
Aquestes obres van permetre crear espais més dignes i amables per a les persones majors que fan ús d'aquestes instal·lacions, “si bé hi ha serveis que ja haurien de ser millorats, tal com reclamen les pròpies persones usuàries”. Com a exemple, “existeix una única cadira de dutxa per a les quatre plantes existents i només compten amb una grua elevadora en condicions òptimes per a tota la residència, ja que existeix una segona grua que falla contínuament”.
A més, “el material rígid de les butaques de descans per a les persones amb mobilitat reduïda no s'adapta al cos, per la qual cosa no poden fer un ús adequat”. Les habitacions, d'altra banda, “no compten amb cortines, per la qual cosa les persones usuàries no poden preservar la seua intimitat enfront dels veïns i, per a això, haurien de baixar completament les persianes”.