Està en: INICI > Seguretat Pblica > Escola de Seguretat Pblica > Prevenci de la Salut

Unitat de Prevenci per a la Salut

Unitat de Prevenci per a la Salut
espac.salud@castello.es

L'Escola de Seguretat Pblica de l'Ajuntament de Castell s un Centre acreditat de Formaci per a impartir els programes de formaci de personal no sanitari per a l's de desfibrilladors automtics i semiautomtics externs, complint els requisits establits en el Decret 159/2017.

La vida diria comporta possibles situacions de risc tant per a t, com per a la teua famlia.

Tenir coneixement de primers auxilis, no evita aquests riscos, per si pot minimitzar els danys.

En la ESPAC som experts a ensenyar-te com aconseguir-ho, compartint amb t les activitats que impartim en els centres educatius de Castell:

- Reanimaci cardiopulmonar bsica
Se'ls ensenya el coneixement i les tcniques de R.C.P. Bsica que han de realitzar davant una parada cardiorrespiratria. El reconeixement rpid, l'alerta i actuaci preco s fonamental per a augmentar la supervivncia i disminuci de les lesions a nivell cerebral.
  • Objectiu: Poder actuar correctament davant una situaci d'una parada cardiorrespiratria.
  • Durada: 2 hores lectives, una terica i una altra prctica, en la part terica. El nombre d'alumnes per xarrada no ha d'excedir de 30 - 35, perqu tots puguen realitzar les maniobres de reanimaci.
  • Dirigit a: Alumnes de 4 ESO, batxiller i cicles formatius.

- Primers auxilis i prevenci d'accidents
S'exposen les formes correctes d'actuaci davant els accidents ms freqents: ferides, hemorrgies, cremades, fractures, marejos, prdues de conscincia, i maniobres de suport vital bsic davant urgncies vitals.
  • Objectiu: L'aprenentatge de les pautes a seguir davant una emergncia o situaci causada per una malaltia o accident, a ms de conixer les tcniques bsiques de primers auxilis, fomentant l'adquisici d'hbits de prevenci.
  • Durada: 1 hora lectiva. El nombre d'alumnes pot excedir de 35 alumnes (mxim 2 grups).
  • Dirigit a: Alumnes de 3 i 4 ESO, batxiller i cicles formatius.

- Prevenci i actuaci davant emergncies mdiques per substncies addictives en els joves
S'expliquen les formes correctes d'actuaci davant intoxicacions per substncies addictives i les conseqncies de la ingesta i abs d'aquests txics.
  • Objectiu: Facilitar la informaci i els coneixements necessaris per a prevenir i afrontar els riscos que en la societat actual suposen el consum de les substncies addictives. Reduir el consum d'alcohol i altres drogues.
  • Durada: 1 hora lectiva. El nombre d'alumnes pot excedir de 35 alumnes (mxim 2 grups).
  • Dirigit a: Alumnes de 3 i 4 ESO, batxiller i cicles formatius.

Aportacions de l'Ajuntament
El material didctic necessari per al correcte desenvolupament de les xarrades (vdeos, diapositives, transparncies, ninots de prctiques ...).
Les xarrades sn totalment gratutes.
Petici de l'activitat: A partir de setembre. Davant qualsevol dubte, posar-se en contacte amb Vicente Bedia o Joaqun Gil.

Unitat de Prevenci per a la Salut
espac.salud@castello.es