Està en: INICI > Famlia i Infncia > Famlia i Infncia > Famlia i Infncia

Les actuacions dels serveis municipals destinades a Famlia i Infncia es dirigeixen a l'atenci preventiva i integral de menors i les seues famlies. En aquesta lnia, el Negociat de Famlia i Infncia s'orienta a la gesti dels serveis, recursos i projectes municipals dirigits al recolzament a famlies i destinats a la prevenci i abordatge de situacions de risc social i a la promoci de la convivncia familiar.

Intervenci Familiar.
Els menors tenen la consideraci social i jurdica de subjectes de drets, amb capacitat progressiva per a exercir-los, l'inters superior de la qual constitueix una obligaci per als poders pblics, per a les seues famlies i per al conjunt de la societat.

La intervenci familiar es dirigeix a reduir els factors de risc en menors i famlies; preservaci familiar; i en cas que s'haja separat a un menor de la famlia, reagrupaci familiar.
 • Programa d'Absentisme Escolar. Pla interinstitucional per a l'abordatge de la problemtica d'absentisme escolar en la ciutat de Castell; Projecte ARCO IRIS; projecte de seguiment de l'alumnat absentista.
 • Accions formatives dirigides a la prevenci i intervenci en situacions de risc social. Aules de formaci Familiar La Llar i Taller Jove.
  1. Blog Taller Jove
     Taller Jove
   Taller de Fusteria
  2. Unidad I: Plaa Urban, bungalows 16 - 17.
   Telfon: 964 251 986.
   sanlorenzo.cs@caritas-sc.org.
  3. Unidad II: C/ Cronista Rocafort, 7 - Bajo.
   Telfon: 964 207 051.
   zonanorte@caritas-sc.org.
  4. Taller Jove: Calle Larga, 1 - Baix.
   Telfon: 964 245 516.
   tallerjoven@caritas-sc.org.
  5. Tallers per a la intervenci amb famlies i menors amb conductes de inadaptaci i maltracte.
  6. Casa La Llar Zona Nord       Casa La Llar San Lorenzo
  7. Blog La Llar Aules de Formaci Familiar.

SEAFI.
seafi@castello.es.

El Servei Especialitzat d'Atenci a Famlia i Infncia (SEAFI) de l'Ajuntament de Castell, fruit de l'experincia en intervenci familiar, ha previst en el desenvolupament del Projecte d'actuaci per al 2014, dur a terme la vuitena edici del taller Els xiquets i les xiquetes de tres anys. L'objectiu principal s prevenir i detectar relacions disfuncionals mare/pare-fill/filla i facilitar l'adaptaci de les mares i pares als canvis evolutius dels seus fills i filles.

En el taller es fomentar la participaci de les mares i pares a travs de les seues experincies i coneixements previs.

Per a afavorir la participaci comptarem amb professionals que ajuden en la cura dels xiquets i xiquetes durant les sessions.

Les xiquetes i xiquets de tres anys


Les Relacions Familiars en l'Adolescncia.

El Servei Especialitzat d'Atenci a Famlia i Infncia (SEAFI) de l'Ajuntament de Castell ha previst, en el desenvolupament del Projecte d'actuaci per al exercici 2014, dur a terme la primera edici del taller Les relacions familiars en l'adolescncia dirigit a pares/mares o tutors dels alumnes que cursen Educaci Secundria Obligatria fins 16 anys.

Els Objectius del Taller sn: Afavorir una convivncia familiar de qualitat. Previndre que els canvis evolutius propis de l'adolescncia es converteixen en problemes de relaci en la famlia. Potenciar el rol parental afavorint les relacions constructives en la famlia.

En el taller se fomentar la participaci dels adults mitjanant les seues experincies i coneixements previs.

Estem a la seua disposici per a resoldre qualsevol dubte, consulta o sugerncia en el telfon 964 288 484.

Relacions familiars en l'adolescncia

El Servei Especialitzat d'Atenci a la Famlia i Infncia (SEAFI) dna suport a les famlies que es troben en situacions especials per a l'acompliment d'una parentalidad positiva. Duu a terme mesures preventives i de suport psicolgic i soci-educatiu per a totes les famlies a travs de l'orientaci, mediaci i terpia mitjanant un treball multidisciplinari i en xarxa amb els diferents agents socials i entitats que treballen en favor de les famlies.

RECOLZAMENT A FAMLIES.
Agrupa actuacions que promoguen i donen suport als nuclis familiars per a la millora de la qualitat vida i les situacions que disminueixen la capacitat de resposta de les famlies, a les seues necessitats afectives, socioculturals, educatives, d'oci i de subsistncia.

Coordinaci Interinstitucional
La intervenci municipal en l'mbit socioeducatiu amb menors i famlies integra actuacions de l'rea de Serveis Socials, Conselleria de Benestar Social, Conselleria d'Educaci, Sanitat, Justcia; aix com la iniciativa social d'altres rees municipals i altres administracions vinculades a l'atenci de menors, confluint la coordinaci dels recursos i serveis d'atenci i suport a famlia i menors en situaci de risc social en el Negociat de Famlia i Infncia.


Negociat de Famlia i Infncia
Edifici Quatre Cantons. C/ Enmig, n 82 - Planta 1.
Telf.: 964 355 479

Equip Municipal d'Absentisme Escolar
Edifici Quatre Cantons - C/ Coln, baix.
Telf. 964 355 100 - ext. 4920 - 4919.

EMSS. Centre
Edifici Quatre Cantons - C/ Coln, baix.
Telf.: 964 355 100 - ext. 4905.

EMSS. Nord
C/ Historiador Escolano, 28 A.
Telf.: 964 247 600.

EMSS. Sud
C/ Onda, 1.
Telf.: 964 246 305.

EMSS. Est
C/ Marqus de la Ensenada, 10.
Telf.: 964 224 005.

EMSS. Oest
Plaa Urban, Bloc 1.
Telf.: 964 251 689.

EMSS. Grau
C/ Forad, 8.
Telf.: 964 281 368.

SEAFI
C/ Forad, 8.
Telf.: 964 288 484.
seafi@castello.es