Està en: INICI > Famlia i Infncia > Famlia i Infncia > Famlia i Infncia

Les actuacions dels serveis municipals destinades a Famlia i Infncia es dirigeixen a l'atenci preventiva i integral de menors i les seues famlies. En aquesta lnia, el Negociat de Famlia i Infncia s'orienta a la gesti dels serveis, recursos i projectes municipals dirigits al recolzament a famlies i destinats a la prevenci i abordatge de situacions de risc social i a la promoci de la convivncia familiar.

Intervenci Familiar.
Els menors tenen la consideraci social i jurdica de subjectes de drets, amb capacitat progressiva per a exercir-los, l'inters superior de la qual constitueix una obligaci per als poders pblics, per a les seues famlies i per al conjunt de la societat.

La intervenci familiar es dirigeix a reduir els factors de risc en menors i famlies; preservaci familiar; i en cas que s'haja separat a un menor de la famlia, reagrupaci familiar.
 • Programa d'Absentisme Escolar. Pla interinstitucional per a l'abordatge de la problemtica d'absentisme escolar en la ciutat de Castell; Projecte ARCO IRIS; projecte de seguiment de l'alumnat absentista.
 • Accions formatives dirigides a la prevenci i intervenci en situacions de risc social. Aules de formaci Familiar La Llar i Taller Jove.
  1. Blog Taller Jove
     Taller Jove
   Taller de Fusteria
  2. Unidad I: Plaa Urban, bungalows 16 - 17.
   Telfon: 964 251 986.
   sanlorenzo.cs@caritas-sc.org.
  3. Unidad II: C/ Cronista Rocafort, 7 - Bajo.
   Telfon: 964 207 051.
   zonanorte@caritas-sc.org.
  4. Taller Jove: Calle Larga, 1 - Baix.
   Telfon: 964 245 516.
   tallerjoven@caritas-sc.org.
  5. Tallers per a la intervenci amb famlies i menors amb conductes de inadaptaci i maltracte.
  6. Casa La Llar Zona Nord       Casa La Llar San Lorenzo
  7. Blog La Llar Aules de Formaci Familiar.

SEAFI.
seafi@castello.es.

El Servei Especialitzat d'Atenci a Famlia i Infncia (SEAFI) de l'Ajuntament de Castell, fruit de l'experincia en intervenci familiar, ha previst en el desenvolupament del Projecte d'actuaci per al 2014, dur a terme la vuitena edici del taller Els xiquets i les xiquetes de tres anys. L'objectiu principal s prevenir i detectar relacions disfuncionals mare/pare-fill/filla i facilitar l'adaptaci de les mares i pares als canvis evolutius dels seus fills i filles.

En el taller es fomentar la participaci de les mares i pares a travs de les seues experincies i coneixements previs.

Per a afavorir la participaci comptarem amb professionals que ajuden en la cura dels xiquets i xiquetes durant les sessions.

Les xiquetes i xiquets de tres anys


Les Relacions Familiars en l'Adolescncia.

El Servei Especialitzat d'Atenci a Famlia i Infncia (SEAFI) de l'Ajuntament de Castell ha previst, en el desenvolupament del Projecte d'actuaci per al exercici 2014, dur a terme la primera edici del taller Les relacions familiars en l'adolescncia dirigit a pares/mares o tutors dels alumnes que cursen Educaci Secundria Obligatria fins 16 anys.

Els Objectius del Taller sn: Afavorir una convivncia familiar de qualitat. Previndre que els canvis evolutius propis de l'adolescncia es converteixen en problemes de relaci en la famlia. Potenciar el rol parental afavorint les relacions constructives en la famlia.

En el taller se fomentar la participaci dels adults mitjanant les seues experincies i coneixements previs.

Estem a la seua disposici per a resoldre qualsevol dubte, consulta o sugerncia en el telfon 964 288 484.

Relacions familiars en l'adolescncia

El Servei Especialitzat d'Atenci a la Famlia i Infncia (SEAFI) dna suport a les famlies que es troben en situacions especials per a l'acompliment d'una parentalidad positiva. Duu a terme mesures preventives i de suport psicolgic i soci-educatiu per a totes les famlies a travs de l'orientaci, mediaci i terpia mitjanant un treball multidisciplinari i en xarxa amb els diferents agents socials i entitats que treballen en favor de les famlies.

RECOLZAMENT A FAMLIES.
Agrupa actuacions que promoguen i donen suport als nuclis familiars per a la millora de la qualitat vida i les situacions que disminueixen la capacitat de resposta de les famlies, a les seues necessitats afectives, socioculturals, educatives, d'oci i de subsistncia.

>> Campanya municipal d'animaci de l'estiu. Proyectos Temps d'Esplai, Ven al Pinar y Ocio Educacin Especial.
INFORMACI GENERAL CAMPANYA MUNICIPAL D'ANIMACI DE L'ESTIU
La confirmaci d'admissi per a la participaci en la CAMPANYA D'ANIMACI DE L'ESTIU 2018, prevista per a l'1 de juny 2018, per al cas dels projectes "Temps d'Esplai", "Ven al Pinar", s'iniciar l'11 de juny de 2018.

Amb l'nim de donar major resposta a la necessitat de suport a la famlia, la CAMPANYA MUNICIPAL D'ANIMACI DE L'ESTIU inclou tres projectes, com a serveis a prestar en els collegis de la ciutat, el projecte Temps dEsplai en els collegis Herrero, Estepar, Gaet Huguet, Mestre Cans i Guitarrista Trrega; i el projecte Ocio Educacin Especial en el collegi d'educaci especial Castell Vell; com servei a prestar a l'aire lliure el projecte Ven al Pinar en el parc del Pinar del Grau. Tots ells sn duts a terme per personal qualificat i supervisat; promocionen la qualitat de vida; proporcionen l'atenci preventiva que fomenta hbits i adquisici d'habilitats bsiques com a alternativa d'oci positiva; i d'un costat, possibiliten part de l'acci *socioeducativa centrada en els processos individuals i grupals de socialitzaci, i d'un altre costat, faciliten la conciliaci de la vida personal, familiar i laboral.

Els projectes Temps dEsplai i Ven al Pinar, dirigits a xiquets i xiquetes d'edats entre 3 i 12 anys; i el projecte Ocio Educacin Especial dirigit a persones d'edats entre els 3 i els 26 anys, amb necessitats educatives especials que presenten discapacitat amb afectaci psquica, o altres associades d'etiologia motora, sensorial, problemes generalitzats del desenvolupament o parlisi cerebral; i alumnes que assisteixen a aules especfiques CIL en centres ordinaris.

Els projectes d'activitats es desenvoluparan de dilluns a divendres de 09:00 a 14:00 hores, coincidint amb el calendari laboral. Durant el perode d'execuci dels projectes almenys un monitor romandr en cada punt de la ciutat en el qual s'executen els projectes des de les 08:00 a 9:00 i de 14:00 fins a les 15:00 hores, a fi d'atendre als xiquets que requerisquen romandre en les installacions durant aqueix perode horari.

El projecte Ocio, educacin especial s'executar els dies laborables del mes de juliol en el Collegi Castell Vell.

Els projectes Temps d'Esplai i Ven al Pinar s'executar els dies laborables del mes de juliol en sis punts de la ciutat, collegis Herrero, Estepar, Gaet Huguet, Mestre Cans, ubicats en el casc urb, collegi Guitarrista Trrega ubicat en el grup Perpetu Socors i en l'Aula Natura ubicada en el Parc del Pinar del Grau.

Els dies laborables del mes d'agost, en quatre punts de la ciutat, collegis Herrero, Estepar, Gaet Huguet ubicats en el casc urb i en l'Aula Natura situada en el Parc del Pinar del Grau.

El preu pblic establit per a la participaci per quinzena s de 30,50 euros IVA excls.

Els projectes Ocio, educacin especial, Temps d'Esplai i Ven al Pinar preveuen l'exempci de taxa de participaci per a aquells menors derivats pels recursos i serveis d'atenci a menors i famlies d'mbit social, educatiu i sanitari, a travs de l'emissi al negociat de famlia i infncia d'informe que acredite la situaci d'especial necessitat observada.

Els projectes Temps d'Esplai i Ven al Pinar preveuen l'exempci de taxa i inclouen la prestaci de menjador per a aquells xiquets i xiquetes les famlies de les quals acrediten precarietat material severa, a l'efecte de la qual els sollicitants hauran d'aportar el document d'autoritzaci a l'accs a dades fiscals, subscrit per tots els membres de la unitat familiar de convivncia.

La formalitzaci de la sollicitud d'inscripci podr realitzar-se en el Registre General de l'Ajuntament de Castell, en la Plaa Major, o en qualsevol de les Tenncies d'Alcaldia.

La concessi de places es comunicar telefnicament a l'interessat per l'empresa adjudicatria de l'execuci dels projectes. L'interessat podr contactar amb el coordinador del projecte per al qual se li assigna la plaa, designat per l'empresa, i/o amb els monitors del centre en el qual se li ha assignat la plaa per a la participaci en el projecte, a fi de disposar i ampliar la informaci relacionada amb les activitats a desenvolupar.

>> Ms informaci i sollicituds de participaci, en el Portal de la Ciutadania.

Ven al Pinar


 • Servei d'ajuda a domicili de recolzament social i educatiu.

 • Escoles infantils de titularitat municipal: Chupetes, Biberons, Pecs, Los Duendes.
  L'Ajuntament de Castell, en la seua oferta de recursos de suport a les famlies perqu desenvolupen adequadament la seua funci d'agent educatiu i socialitzador, s titular de quatre escoles d'educaci infantil autoritzades per la Generalitat (Conselleria d'Educaci) de titularitat ntegrament municipal.

  Escoles Infantils de Titularitat Municipal Trmits en el Portal de la Ciutadania:

     >> Escoles Infantils "Chupetes", "Biberons" i "Pecs" de titularitat municipal.
        - Barems.
        - Calendari d'Admissi.
        - Procediment d'Admissi.
        - Proposta de places vacants.

     >> Escola Infantil "Los Duendes" de titularitat municipal.


  Coordinaci Interinstitucional
  La intervenci municipal en l'mbit socioeducatiu amb menors i famlies integra actuacions de l'rea de Serveis Socials, Conselleria de Benestar Social, Conselleria d'Educaci, Sanitat, Justcia; aix com la iniciativa social d'altres rees municipals i altres administracions vinculades a l'atenci de menors, confluint la coordinaci dels recursos i serveis d'atenci i suport a famlia i menors en situaci de risc social en el Negociat de Famlia i Infncia.


  Negociat de Famlia i Infncia
  Edifici Quatre Cantons. C/ Enmig, n 82 - Planta 1.
  Telf.: 964 355 479

  Equip Municipal d'Absentisme Escolar
  Edifici Quatre Cantons - C/ Coln, baix.
  Telf. 964 355 100 - ext. 4920 - 4919.

  EMSS. Centre
  Edifici Quatre Cantons - C/ Coln, baix.
  Telf.: 964 355 100 - ext. 4905.

  EMSS. Nord
  C/ Historiador Escolano, 28 A.
  Telf.: 964 247 600.

  EMSS. Sud
  C/ Onda, 1.
  Telf.: 964 246 305.

  EMSS. Est
  C/ Marqus de la Ensenada, 10.
  Telf.: 964 224 005.

  EMSS. Oest
  Plaa Urban, Bloc 1.
  Telf.: 964 251 689.

  EMSS. Grau
  C/ Forad, 8.
  Telf.: 964 281 368.

  SEAFI
  C/ Forad, 8.
  Telf.: 964 288 484.
  seafi@castello.es