Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Toledo: "El llit del Riu Sec sembla l'Amazones. Necessita una neteja urgent per a evitar riscos"

Divendres, 16 de Agost de 2019

El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, denúncia l'estat de total abandó del Riu Sec i exigeix el desbrossament immediat del llit. "Ara mateix, el llit del Riu Sec sembla l'Amazones. Necessita una neteja urgent per a evitar riscos, abans que arribe l'habitual període de pluges torrencials, la qual cosa, donat el seu estat, podria generar problemes seriosos i greus", adverteix.

Toledo afirma que "aquest problema no és nou. En tota la passada legislatura no es va fer absolutament res en el llit del riu. En aquests quatre anys, les plantes han tingut temps suficient per a desenvolupar-se i convertir-se en autèntics arbres, de grans dimensions, mentre que les canyes han proliferat a pler".

"Estem davant un còctel fatal, perquè la força de l'aigua arranca les canyes, que s'enganxen en els arbres i acaben formant grans parades d'aigua. Ho vam veure en l'últim episodi de pluges, quan a punt va estar de desbordar el nivell del riu, i ara la situació és evidentment molt pitjor que llavors", incideix.

El portaveu adjunt del PP a l'Ajuntament de Castelló lamenta "la total i absoluta inacció de l'equip de govern municipal, que ni ha sigut capaç d'exigir a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que complisca amb la seua obligació de mantindre el llit del Riu Sec buidat, ni tampoc ha sol·licitat els permisos per a assumir aquesta tasca i que, almenys, algú s'encarregue de fer-ho. Els uns pels altres, la casa per agranar", enlletgeix.

"No ens estranya, tenint en compte la situació de total abandó que pateixen els veïns de la Marjaleria, no solament per la falta de neteja del Riu Sec, sinó també pel mal estat en el qual es troben tots els camins que la creuen, que necessiten d'un pla d'asfaltat i millora immediat, així com per l'acumulació de fem que prolifera en tots els racons de manera absolutament impune", ressalta.

"Per això ens sorprén que el tripartit isca ara anunciant que inversions en la neteja de séquies i canals, quan resulta que la principal via de desguàs de l'aigua de pluja a la ciutat està completament obstruïda i en ella no es contempla cap actuació", sentència.

Així mateix, Sergio Toledo recorda que l'alcaldessa Amparo Marco va anunciar el passat octubre que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer tenia compromesos 10.600.000 euros per a l'ampliació de la desembocadura del Riu Sec, "uns fons dels quals no se sap absolutament res, més enllà del titular i la foto que va vendre a tots els veïns per a fer-los creure que tenia lligada una inversió que lamentablement ni està ni li l'espera".

"En lloc de prioritzar aquesta qüestió, Marco va comparéixer fa poques setmanes davant els mitjans anunciant un altre projecte virtual: farà navegable la desembocadura del Riu Sec. Anem, una evidència que no hi ha un criteri clar ni definit de quins són les prioritats i els passos a seguir", lamenta.

"La neteja del Riu Sec és un dels deures urgents i prioritaris que han d'estar en l'agenda del tripartit de Castelló. Esperem que s'adopten mesures prèvies i se sanege el llit, abans que arriben les pluges i calga lamentar problemes i danys que, a la vista de l'estat del llit del barranc, es poden evitar", conclou Sergio Toledo.
Tornar