Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Toledo denuncia el risc extrem d'incendi del paratge de la Magdalena per la falta de manteniment

Diumenge, 18 de Agost de 2019
El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, denúncia la falta de manteniment de la massa forestal de la Magdalena i el risc d'incendi que pateix el paratge municipal. L'edil popular es fa ressò així de les queixes remeses al PP de Castelló per veïns i tècnics de medi ambient, que alerta del perill que representa aquest espai verd de la ciutat.

"Estem en uns dies de temperatures extremes, amb una calor sufocant, i un nivell de sequedat del sòl molt important. No obstant això, veiem amb sorpresa com no s'han realitzat labors de desbrossament i neteja de la muntanya en aquest punt de la capital de la Plana, no solament un dels pulmons de la ciutat, sinó també un espai amb un alt valor social, cultural i històric per als castellonencs", ha subratllat Toledo.

Un recorregut pel paratge deixa entreveure ràpidament que l'espai corre seriós perill d'incendi. Els pins i altres espècies d'arbres que hi ha estan ofegats per la mala herba altament inflamable que creix als seus peus, que al seu torn també asfíxia a les noves espècies d'arbustos, de xicotetes dimensions, que tracten d'obrir-se pas.

"Persones enteses en la matèria també ens posen en alerta que els depòsits per a regar els arbres que s'han plantat estan en una situació de total abandó, ja que estan completament secs", afig el regidor del PP a l'Ajuntament de Castelló.

"Des del Grup Municipal Popular, considerem que el tripartit hauria d'adoptar mesures i sanejar el paratge. L'ermitori de la Magdalena no és sol el monumental conjunt que formen l'ermita i el castell, sinó també l'ecosistema que l'embolica, motiu pel qual també és una de les zones d'oci i descans dels castellonencs al llarg de tot l'any", indica Sergio Toledo, qui sol·licita al PSPV, Compromís i Unides Podemos que demostren "la consciència ambiental de la qual fan gala de viva veu i destinen a brigades municipals a la neteja d'aquesta muntanya", subratlla.

Cal recordar que el paratge de la Magdalena es troba precisament recuperant-se de l'atac de la plaga de tomicus que va exhaurir de manera abundant el nombre d'espècies que albergava. "Així que bades, aquesta zona verda de Castelló podria cremar i desaparéixer pastura de les flames. Sol·licitem mesures perquè aquest extrem que seria del desgrat de tots, tinga la mínima possibilitat de produir-se", conclou Sergio Toledo.Tornar