Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Redondo: "Exigim un posicionament clar del govern municipal tricolor sobre la implantaci de la taxa turstica"

Dimecres, 21 de Agost de 2019


El regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Juan Carlos Redondo, considera que "Castelló ha d'adoptar una posició contundent davant un impost que causa incertesa en el sector i el desestabilitza cada vegada que es reobre el debat en el Consell"

"Quan hem intentat portar al Ple municipal el polèmic i obligatori cànon, PSOE, Compromís i Podem ho han impedit evitant així posicionar-se com a govern. Al PP sempre hem manifestat el nostre rebuig a un impost que ataca la competitivitat d'un els principals motors de la nostra economia. Ens oposem a que l'Ajuntament de Castelló accedisca a cobrar aquesta taxa ", assenyala

 21 d'agost de 2019.- El regidor del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Juan Carlos Redondo, demana un posicionament clar del govern municipal de la ciutat de Castelló -format per PSOE, Compromís i Podem-, respecte a la possible implantació de la taxa turística a la Comunitat Valenciana, que obligaria a pagar un impost extra als que visiten la ciutat durant tot l'any. "Les friccions entre els socis del Botànic, al Consell de Ximo Puig, fan que cada dos per tres isca a la palestra aquesta mesura impositiva que defensa a ultrança la formació Podem i que dóna suport obertament Compromís, per gravar al sector turístic, un sector que ha mostrat el seu rebuig absolut a aquesta nova càrrega impositiva ", explica Redondo.

L'edil popular considera una irresponsabilitat l'amenaça constant que plana sobre el sector turístic, deixant en l'aire si l'Ajuntament de Castelló estaria disposat a cobrar aquest cànon en el cas que siguen els consistiris els que hagen de fer-ho. Per a Redondo, "Castelló ha d'adoptar una posició contundent davant un impost que causa incertesa en el sector i el desestabilitza cada vegada que es reobre el debat, com estan fent aquest estiu els socis de govern de Ximo Puig, ja que el vicepresident segon del Consell , Rubén Martínez Dalmau, dóna per fet que la taxa turística arribarà a la nostra Comunitat i, per tant, a la ciutat de Castelló ".

Pel que fa a la ciutat de Castelló, els populars recorden que sempre que s'ha intentat portar al ple municipal la polèmica mesura de la taxa turística que, segons el parer del PP, llasta la competitivitat d'un dels principals motors de l'economia frenant l'arribada de turistes, s'han topat amb el veto del govern municipal tricolor. "PSOE, Compromís i Podem ho han impedit, evitant així posicionar-se com a govern. Des del Grup Municipal Popular ens oposem a que l'Ajuntament de Castelló accedisca a cobrar aquesta taxa, ja que les últimes informacions parlen d'una possible posada en marxa discrecional per part dels Ajuntaments ", assenyala.

"L'última vegada que ens van impedir tractar en el ple municipal aquesta qüestió polèmica, que compta amb el rebuig del sector turístic, va ser el mes passat. Vam presentar una iniciativa amb l'objectiu posicionar a l'Ajuntament de Castelló en contra d'aquest impost que suposaria una trava per als visitants i un fre al creixement experimentat pel sector en els últims anys, però no va arribar a entrar en l'ordre del dia de la sessió plenària pel veto del que governen ", lamenta Redondo.

En ple mes d'agost, amb el turisme protagonista, "es torna a llançar, a manera de globus sonda, la possible implantació d'un impost que no pretén donar suport al sector, sinó castigar-lo, quan el que les administracions haurien de fer és col·laborar estretament amb els principals agents d'un sector que crea ocupació i genera riquesa, traçant estratègies i objectius clars ", afegeix Joan Carles Rodó.

Si recordem les xifres de l'últim any, en total, la Comunitat va registrar 9,2 milions de turistes estrangers el 2018, el que representa un increment del 3,2% respecte a l'any anterior i un nou màxim en la sèrie històrica. La demanda estrangera en tot tipus d'allotjaments va créixer un 3,2% en nombre de turistes i un 4,9% en despesa total fins al desembre, veient-se la demanda nacional incrementada en un 4,9% en nombre de viatges i un 7,4 % en despesa total fins al setembre.

Tornar