Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Popular

Toledo: "Nous actes vandlics sacsegen el Grau mentre el govern municipal segueix ali a les denncies per falta d'agents de la Policia Local als carrers"

Dijous, 22 de Agost de 2019


El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular, Sergio Toledo, qüestiona la mala planificació en matèria de seguretat ciutadana del regidor de l'àrea, Omar Braina, i del propi tinent alcalde del Grau, Rafa Simó, per l'escassetat de patrulles aquest estiu. "Set cotxes amb les rodes punxades aquesta mateixa setmana i l'última onada de robatoris al districte marítim obliguen a una reflexió", assenyala

"Les destrosses en 7 turismes aparcats a l'avinguda Ferrandis Salvador i adjacents es van produir a la matinada de dimarts, sent només dues les patrulles assignades per incidències en tot el terme municipal, clarament insuficients per a una ciutat de les característiques de Castelló", denuncia Toledo .

22 d'agost de 2019.- El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, es fa ressò dels últims actes vandàlics esdevinguts en el Grau, que deixen un balanç de set vehicles amb les rodes punxades, que es sumen a l'última onada per robatoris aquest mateix estiu. "Venim denunciant l'escassetat d'efectius policials a causa d'una nefasta planificació dels efectius de la Policia Local per part del propi regidor de Seguretat Pública, Omar Braina, i del tinent alcalde del Grau, Rafa Simó, que segueixen sense dotar al Grau dels agents de Policia Local que van prometre als grauers ", assenyala el portaveu adjunt.

Per a l'edil popular, "la seguretat ciutadana ha de ser prioritària tot l'any, però especialment a l'estiu, quan les platges del nostre districte marítim multipliquen el nombre d'usuaris gràcies al turisme. No obstant això, les denúncies per robatoris en domicilis i locals comercials, a les quals s'uneixen les destrosses ocasionades a la matinada de dimarts en set cotxes estacionats a l'Avinguda Ferrandis Salvador i adjacents, obliguen a prendre mesures. Només dos patrulles de la Policia Local per atendre les incidències de tot Castelló, com hi va haver la nit dels punxades de rodes a 7 cotxes, són clarament insuficients per combatre la delinqüència en una ciutat de més de 170.000 habitants com la nostra ".

I mentre els vàndals segueixen prenent el districte marítim aquest estiu, "els responsables polítics segueixen de vacances aliens a les denúncies dels veïns per falta d'agents de Policia Local als carrers", denuncia Toledo. "Amb només dues patrulles, és a dir, 4 agents per vetllar per la seguretat de tots els castellonencs, una Tinença d'Ajuntament en el Grau tancada els caps de setmana i festius, i un Mercat del Grau reconvertit, però sense els 30 agents que van prometre , el panorama pinta negatiu i obliga a una reflexió per part dels que governen, perquè la seguretat és un assumpte molt seriós ", afegeix.

Els populars a l'Ajuntament de Castelló demanen al govern tripartit de PSOE, Compromís i Podem una rectificació que pal·lie la seua gestió nefasta i desorganitzada, que no ha previst amb antelació, com sí que ho han fet altres municipis turístics veïns, els mitjans tècnics i humans en la Policia Local adequats per afrontar l'època estival.

Toledo recorda que la gestió en matèria de seguretat ciutadana que està fent el govern municipal tripartit acumula tot un seguit de despropòsits que han estat posats en evidència. Cal recordar les protestes dels policies locals en el ple reivindicant davant l'equip de govern millores laborals o la tan anunciada Sala d'Emergències, que es queda inoperativa cada vegada que es produeix una tempesta, el que obliga que els agents s'hagin de comunicar per WhatsApp. Precisament, l'última notícia ha estat l'anul·lació per part d'un tribunal de justícia del contracte que PSOE i Compromís van fer del programari d'aquesta sala, que ha costat 1.630.000 euros i que no està funcionant com hauria.

Tornar