Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Socialista

Gastronomia de primera

Dimarts, 7 de Maig de 2019


Sentim orgull del nostre, de tot el que forma part de la nostra identitat, de la nostra cultura, del nostre patrimoni. I ho defensem perquè és una finestra cap al món que projecta la millor imatge de Castelló fora de les nostres fronteres naturals. És un objectiu d'aquest Govern municipal del qual les socialistes i els socialistes ens sentim especialment satisfets.

La gastronomia és un element d'aqueix orgull *castellonero que està impulsant una nova reputació de ciutat i, a més, s'està convertint en un atractiu especial per al turisme. Ahir ho vam poder veure en la Plaça Major, en ple cor urbà, amb el *Arrocito de Castelló com a bandera. Un plat cent per cent local, amb el millor producte de la terra i del mar que està aconseguint situar-se per dret propi en el mapa dels millors arrossos.

Vam poder veure als alquimistes de la cuina com eren capaces de preparar un arròs excepcional amb ingredients de qualitat extraordinària: oli, tomaca, carxofes, alls, *sepionet de la *punxa, llagostins de Castelló, rap, *fumet, arròs i safrà. El resultat va ser una delícia que va causar sensació entre els curiosos, que eren molts. No era per a menys. Gràcies al geni de Miguel *Barrera hem aconseguit una recepta singular que ja ha captivat a desenes de xefs de la Comunitat Valenciana i fins i tot de més enllà.

La marca Castelló Gastronòmic és el marxamo que valguda la cuina local i la converteix en referent turístic. El *Arrocito de Castelló és una aposta important, però tenim un enorme potencial en la gastronomia castellonenca que hem de posar en valor. Així s'està fent en les fires i fòrums en els quals el Patronat de Turisme té oportunitat de participar. En aqueixa tasca ens estem esforçant, perquè creiem que tenim totes les de guanyar.

Patrícia Porta. Portaveu adjunta del Grup Municipal Socialista a l'Ajuntament de Castelló. Regidora de Turisme.

Tornar