Està en: INICI > Organitzaci Poltica > Grups Poltics > Notcies Grup Socialista

Marco avana que Castell tindr un pla estratgic per a ser una ciutat lder

Dissabte, 4 de Maig de 2019


La candidata socialista a l'Alcaldia de Castelló, Amparo Marco, inclourà en el programa electoral l'elaboració d'un Pla Estratègic de Ciutat que "aborde els desafiaments i oportunitats en el mitjà i llarg terminis". "Hem d'obrir un període de reflexió i de participació per a decidir quin tipus de ciutat volem ser, com afrontarem el futur", indica.

Marco considera que un Pla Estratègic de Ciutat és un instrument "essencial" que ajudarà a marcar el camí per al desenvolupament de tots els reptes socials, econòmics i culturals que té Castelló. "Volem una ciutat amb qualitat de vida, amb serveis públics orientats al benestar, una ciutat competitiva que determine quin la realitat econòmica en aquests moments i ens oriente cap a on hem d'anar", ha apuntat.

En opinió de la candidata, l'elaboració del Pla Estratègic ajudaria a planificar el Castelló del futur d'una manera coherent i es podrien desenvolupar actuacions concretes per a millorar el posicionament competitiu de la ciutat. A més, seria un factor determinant per a la promoció econòmica, el turisme i l'atracció de talent i inversió.


També es concretarien els procediments per a avançar en qualitat de vida, desenvolupament econòmic, infraestructures i connectivitat, governança i participació, mobilitat i medi ambient, a més de desenvolupar el concepte de ciutat intel·ligent. La conseqüència de tots els debats seria la definició d'una marca de ciutat que projectara a Castelló en l'exterior.

Un pla estratègic és un instrument amb el qual les ciutats projecten el seu relat i identitat. Es tracta d'una anàlisi amb el qual es defineixen el posicionament diferencial de la ciutat respecte a unes altres, des d'una perspectiva competitiva. Permet aclarir els actius i els passius de la ciutat i detalla els passos a donar per a aconseguir els objectius.

Marco avança la seua intenció d'ampliar el procés d'elaboració del pla als agents socials i econòmics. "El Castelló que volem ha de ser el resultat de la col·laboració de totes i tots. L'estratègia de futur l'hem de fer comptant amb la majoria. Serà un pla obert a la participació de la ciutadania, perquè decidir com ha de ser el Castelló de les pròximes dècades és una responsabilitat col·lectiva".

Tornar