Està en: INICI > Participaci Ciutadana > Transparncia > Bones Prctiques

Des de l'Ajuntament de Castell de la Plana, oferirem el nostre suport i promourem la difusi de les bones prctiques que utilitzen les entitats i associacions per a incentivar la participaci ciutadana i enfortir l'associacionisme.

Entenem per bones prctiques aquells projectes o iniciatives que sn innovadores i que aporten a la promoci i enfortiment de la participaci ciutadana en la ciutat.

Per a, s'ha creat un llistat de bones prctiques amb la finalitat de donar-los difusi i reconeixement.

Si tens un projecte que crees innovador en temtiques de participaci ciutadana, envia'ns el teu projecte a participem@castello.es.

Projectes destacats

>> JORNADA D'ART URB

Jornada d'Art Urb

L'Associaci de Vens l'Aduana, l'mbit de la qual se situa en el Grup Lourdes - al sud del terme municipal de Castell de la Plana-, ha dut a terme una jornada d'art urb en la qual es va implicar a tot el venat a fi de fomentar i promoure els valors de la participaci ciutadana.

Amb l'ajuda i collaboraci de diversos artistes de la tcnica del grafiti provinents de diferents punts de la geografia valenciana, es va fer valdre el patrimoni arquitectnic d'aquest grup d'habitants plasmada al llarg de ms de cent metres lineals en les parets mitgeres d'alguna de les seues cases, i contribuir a l'envelliment i la millora dels espais arquitectnics en estat de deterioraci.


>> DIA D'INTERNET

Dia d'Internet

Descripci: El 17 de maig es va festejar el Dia d'Internet juntament amb escoles i la ciutadania en general. Es va realitzar un concurs d'escolars amb una formaci a travs d'un joc online per a tenir una primera aproximaci a l's de la pgina de l'Ajuntament.

Al seu torn es van realitzar xarrades de ciberbulling per la Policia Nacional per a les escoles, aix com xarrades de dades obertes.

Entitat o Associaci: COASVECA al costat de l'Ajuntament de Castell, el peridic El Mediterrani, el Tall Ingls i la UJI.

Per qu s una bona prctica? s innovadora ja que s una proposta participativa que parteix d'una Federaci d'Associacions de Vens que proposen aquesta activitat per a promoure la difusi de la pgina de l'Ajuntament de Castell.


>> DUANA DE JOCS

Duana de Jocs

Descripci: Jornades ldica en famlia, on a travs de jocs de taula i oci alternatiu es va cercar una vinculaci i interacci intergeneracional per a enfortir els llaos entre les famlies i entre el barri en general.

Entitat o Associaci: A.VV. La Duana

Per qu s una bona prctica? s innovadora perqu va reconixer la problemtica de desconnexi que pateixen les famlies, trobant un punt en com a travs del joc per a fomentar la relaci.


>> CASTELL: CIUTAT AMIGABLE AMB LES PERSONES MAJORS

Castell, ciutat amigable amb les persones majors

La ciutat de Castell forma part de la Xarxa Mundial de Ciutats Amigables amb les Persones Majors, que el seu objectiu s ajudar a les ciutats i municipis a aprofitar al mxim tot el potencial que ofereixen les persones majors i millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Aquest projecte, en collaboraci amb la UJI, t una metodologia altament participativa en la qual s'ha involucrat a les persones majors, en l'anlisi de la seua situaci i en el disseny de poltiques que milloren la seua salut, seguretat, benestar i qualitat de vida.

S'han creat grups focals per a la discussi collectiva. Es tracta de generar un debat collectiu obert i prviament estructurat per a extraure les dades i informaci per a definir el que s i no s amigable amb les persones majors, i per a determinar qu podria fer-se per a millorar l'adaptaci de la ciutat de Castell a les necessitats d'aquest sector poblacional.

S'han reunit les 90 persones que han integrat els 11 grups focals constituts, 7 grups formats per persones majors (a partir de 60 anys). 1 grup format per persones cuidadores, tant professionals com a cuidadors informals. 1 grup format per personal de les diferents rees municipals. 1 grup format per comerciants, empresaris i representants de mitjans de comunicaci. 1 grup format per representants d'ONGs i associacions de la ciutat.

A ms, s'ha procedit a arreplegar informaci a travs d'una enquesta a una mostra de poblaci de Castell major de 60 anys de 213 persones.

Del treball desenvolupat s'han derivat 92 propostes. D'entre elles se seleccionaran les que van a integrar el Pla d'Acci que es desenvolupar en els prxims tres anys a fi de millorar l'adaptaci de la ciutat de Castell a les necessitats de les persones majors.


>> CURS DE MANIPULADOR DE PRODUCTES FITOSANITARIS

Curs de Manipulador de Productes Fitosanitaris

LAssociaci de Vens la Marjaleria ha celebrat el I Curs de Manipulador de productes fitosanitaris, amb la participaci de 180 persones entre associats i no als que sels ha expedit la corresponent certificaci.

El Curs es va celebrar l'estiu passat en el local de lAssociaci.