Consell Social de la Ciutat

Des de finals del segle passat i ms ara en aquest segle XXI en les societats occidentals ms avanades, la ciutat ha adquirit un fort protagonisme fruit del canvi del concepte de ciutat. Actualment les ciutats afronten nous desafiaments dimanants duna societat en continu canvi, cada vegada ms globalitzada, que necessita una via permanent de reflexi i pensament, perqu la ciutat ja no s noms el nucli urb on es conviu i es reben uns serveis, sin alguna cosa molt ms complexa que requerix idees i la seua posada en prctica. La vida dels ciutadans dependr hui i sobretot en el futur, del model de ciutat que es desenvolupe.

El legislador estatal conscient daquesta nova realitat de les ciutats espanyoles, sobretot en els municipis de gran poblaci en la Llei 57/2003, de 16 de desembre, de mesures per a la modernitzaci del govern local va regular el Consell Social de la Ciutat, com un rgan participatiu de carcter consultiu, integrat per representants de les organitzacions econmiques, socials, professionals i de vens ms representatives orientat principalment a lemissi dinformes, estudis o propostes en matries de desenvolupament econmic local, planificaci estratgica de la ciutat i grans projectes urbans.

El Ple de lAjuntament de Castell de la Plana per acord de 26 de mar de 2009, va aprovar el Reglament orgnic del Consell Social de la Ciutat de Castell de la Plana pel qual es crea el Consell Social de la nostra ciutat que va celebrar la seua sessi constitutiva el 22 de juny de 2010 i que es denomina CONSELL SOCIAL DE LA CIUTAT DE CASTELL.