Està en: INICI > Agricultura
Alimentaci s Salut

La Regidoria de Transici Ecolgica s'ha adherit a la campanya Alimentaci s Salut, una iniciativa de la Xarxa de Ciutats per la Agroecologia promoguda durant la pandmia per conscienciar en hbits saludables i avanar en sistemes agroalimentaris ms saludables.

Castell s'ha sumat aquest any a la Xarxa de Ciutats per la Agroecologia per compartir experincies que impulsen models agroalimentaris sostenibles i respectuosos amb el medi natural. Dins d'aquesta plataforma es desenvolupa Alimentaci s Salut.

Menjar b garanteix salut, genera consum de proximitat i ocupaci en el nostre sector primari i cuida del territori. La campanya recomana un major consum de fruites i verdures de temporada, prioritzar la ramaderia extensiva ecolgica, fomentar la compra a granel i evitar el balafiament d'aliments.

L'alimentaci saludable s un dret segons l'Organitzaci Mundial de la Salut i que actualment s'afronta un context en qu est canviant el paradigma de l'agricultura davant els reptes per l'increment de poblaci, el canvi climtic i l'afecci en la salut dels productes fitosanitaris.

Segons estudis de la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia, un de cada quatre casos de cncer estan vinculats amb una mala alimentaci; mentre l'obesitat ha crescut a Espanya de 1987 a 2010 d'un 7% al 22% i un 85 % de xiquetes i xiquets no mengen fruita i verdura a diari.

L'agroalimentaci sostenible i la conservaci del territori sn eixos estratgics dels fons de reconstrucci, de la nova Poltica Agrria Com de la Uni Europea i dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles de l'Organitzaci Mundial de l'ONU.