Accessos  Plaa de la Mar  El Pinar  Casal Jove  Planetari  Femella de la Mar

Una nova avinguda, una carretera i dos camins uneixen la ciutat amb el seu port i la caseria del Grau. A penes tres o quatre quilmetres. No est ni prop ni lluny, simplement s Castell, i mitjanant lentranyable Grau els castellonencs trauen el cap al mar.

Recentment sha inaugurat un nou espai urb al moll de la Costa del Port, entrada de la zona pesquera i esportiva, un complex ldic amb un disseny avanat i modernista, funcional i agradable per al visitant: la Plaa de la Mar.

Al Grau de Castell, on trobem El Pinar, popular i cosmopolita , les grans indstries reivindiquen permanentment el seu poder i la seua histria -ms de cent anys-, utilitzant-lo com porta oberta al mn de lexportaci i el trnsit comercial.

I tot el Grau ha vist evolucionar contnuament la seua fisonomia, des dun menut poblat mariner com a punt de partida, fins hui, una esplndida realitat amb els seus moderns hotels, edificacions residencials i gran nombre de prodigiosos restaurants. Al Club Nutic, el balandreig de cent embarcacions esportives i desplai.

El Casal Jove de Castell va ser inaugurat el 25 de juny de 1994 com punt dencontre de la joventut castellonenca. s un edifici de clar aire avantguardista que ofereix un ampli ventall de possibilitats per als joves de la nostra ciutat.

Amb poc ms dun any de vida, ha aconseguit reunir baix el seu sostre a un gran nombre de persones que han participat en tots els seus tallers culturals i ldics. Manualitats, cermica, balls, animaci a la lectura, fotografia, periodisme i una llarga llista dactivitats, que juntament amb les mostres, espectacles, cinema i esports, la collaboraci dassociacions juvenils i la presncia de la Biblioteca Municipal del Grau converteixen el Casal Jove de Castell en un important exponent de la cultura i lentreteniment de cara a la joventut.

A la nova Casa de Cincies, construda sobre un solar de deu mil metres quadrats al costat de la platja del Pinar, dels quals ledifici nocupa dos mil cinc-cents, es troba el Planetari de Castell , el primer de la Comunitat Valenciana.

El complex, a banda del Planetari, reuneix quatre sales dexposicions, zona a laire lliure per a tot tipus de mostres i sala de conferncies, a banda daltres dependncies i serveis. La sala de projeccions, amb un complet equip de tecnologia alemanya, t una capacitat per a ms de cent persones.

La cpula, el pndol de Foucault, que es troba a linterior, i lesttua La hembra del mar , den Ripolls, que presideix laccs principal, sn les imatges ms emblemtiques del Planetari de Castell, visitat anualment per desenes de milers de persones de tota Espanya.