Castell de la Plana s una ciutat madura, amb un teixit associatiu fort, cohesionat i representatiu de les necessitats i dinamisme de la ciutadania castellonenca. Per aix en l'any 2005 es va iniciar una nova etapa de la participaci ciutadana en la capital amb la implicaci de les Juntes de Districte i per tant les associacions en el disseny dels pressupostos municipals.

La nostra ciutat ha estat sempre un exemple d'innovaci i implantaci dels sistemes d'intervenci dels vens en els rgans municipals. Molt abans que en altres ciutats es parlara de la participaci ciutadana, a Castell ja es contava amb el Consell de Participaci Ciutadana que funciona des del 9 de novembre de 1988 i que aporta riquesa i pluralitat a moltes decisions que s'adopten per a la millora de la ciutat.

Els recursos econmics de la ciutat marquen l'evoluci dels serveis, els projectes i l'atenci que l'Ajuntament ofereix als ciutadans. Confeccionar els pressupostos municipals s una tasca complicada, per qu han de ser equilibrats, equitatius, justs, solidaris i que, per descomptat comprenguen totes i cadascuna de les necessitats de tots els barris de Castell per a assegurar una excellent qualitat de vida a tots i totes les castellonenques.

La intervenci de totes les associacions de vens que conformen el Consell de Participaci Ciutadana de Castell tenen, per tant, un difcil per illusionant encrrec, dilucidar les prioritats d'actuaci de l'Ajuntament per a aquest prxim any.

Les xifres sn rgides i limitades, i aquest s el principal handicap dels governants municipals i ara tamb dels vens.