NOU PALAU MUNICIPAL.

A la fi del segle XVII el vell palau es trobava en estat runs, per la qual cosa el consell va decidir construir un de nou en la Plaa Major, enfront de l'esglsia de Santa Maria, ocupant part del vell cementeri de la vila. Les obres es van realitzar entre els anys 1689 i 1716, sota la direcci de Melcior Serrano i segons plnols del mestre Gil Torralba. Recentment, ocupant el solar de les Cases de les nimes en l'altre costat de la plaa, es va alar l?altre edifici per a albergar oficines municipals.

El bell edifici del nostre Ajuntament ha estat descrit amb aquestes paraules: "Amb cert llenguatge classicista d'inspiraci italianitzant i una arquitectura sense ornaments, equilibrat en el seu joc de masses, per no montona, organitza l'alada de la seva faana en tres altures ben diferenciades pels entaulaments correguts que les separen. T en la part baixa un porxo amb set arcs -cinc al capdavant i dos laterals- que carreguen sobre gruixudes pilastres cornties que suporten l?entaulament llis; es caracteritza per la disposici de tres balconades -la central correguda- amb obertures coronades per frontispicis circulars i triangulars.

El pis superior, separat dels anteriors per cornisa volada, continua la divisi vertical amb l's de pilastres cornties, les quals suporten tamb entaulament llis. Un total de cinc balconades senzilles -en origen finestres- s'obren a la plaa. L'edifici es remata amb un ampit abalustrat, ja que han desaparegut dos incipients torretes en ambds extrems de la faana, de les quals noms es va alar el primer cos".

volver