Està en: INICI > Medi Ambient
NomenPlantor
Al costat pots trobar el Nomenplantor, una ferramenta informtica que et permet anar descobrint el nom de les espcies que hi ha als parcs de Rafalafena i Ribalta.

Fer servir el Nomenplantor s molt senzill. Per identificar qualsevol planta del parc noms t'has de fixar en les caracterstiques que Nomenplantor va plantejant-te: si les fulles sn simples o compostes, si s una planta llenyosa o herbcia, etc. Les preguntes sempre es fan en funci de si la planta que vols conixer t o no t una caracterstica; a s el que s'anomena dicotomia.

Segons vas contestant les dicotomies, el nombre despcies es va reduint fins arribar al nom de lespcie que busques. De forma divertida, aprendrs les caracterstiques dels vegetals que formen la biodiversitat del mn de les plantes.

Passa-t'ho b!


Parc de Rafalafena



Parc de Ribalta
El parc de Ribalta va comenar a construir-se l'any 1868, amb successives ampliacions que van acabar el 1910, amb lestructura actual.

La vegetaci primera estava formada per pins i xops, i desprs es van incorporar els pltans dombra. Es va enriquir tamb amb l'adquisici de plantes de vivers de la zona aix com dels jardins botnics de Barcelona i Valncia. Predominen les alineacions de pltans dombra com a espcie ms representativa. Els massissos de plantes estan separats dels camins per bardisses de diverses espcies mediterrnies com el boix, la tuia, l'espirea o el pitosporum.

La seua estructura s radial, amb una plaa central en la que conflueixen els camins que venen dels carrers que envolten el parc. Aix mateix hi ha una andana principal que correspon a l'antiga carretera de Morella. Com a elements destacats s'hi troben l'Estany, l'Obelisc, el Templet de la Msica o la Rosaleda.

T una superfcie de 77.787 metres quadrats i s, sense dubte, el jard ms important de la ciutat de Castell de la Plana, tant per la varietat i edat dels seus exemplars botnics com per la seua funci de pulm ja que est situat al centre del casc urb de la ciutat, aix com pel seu valor histric i cultural ja que ha sigut testimoni dels esdeveniments ms importants de la capital de la Plana. Va ser declarat monument histric i artstic pel ministeri de Cultura l'any 1981.

Pots veure la seua localitzaci en aquest enlla [GeoPortal].

Parc Ribalta