Està en: INICI > Medi Ambient
La Carta d'Aalborg va ser aprovada pels participants en la Conferncia europea sobre ciutats sostenibles, celebrada en Aalborg (Dinamarca) entre els dies 24 i 27 de maig de 1994 davall el patrocini conjunt de la Comissi Europea i la ciutat d'Aalborg i organitzada pel Consell internacional d'iniciatives ambientals locals (ICLEI). Este organisme va assumir la responsabilitat d'elaborar el projecte de la Carta junt amb el Ministeri de planificaci i transport urbans de l'estat federat alemany de Rennia del Nord-Westflia. La Carta reflexa les idees i els termes d'un gran nombre de collaboradors.

La Carta d'Aalborg va ser firmada inicialment per 80 autoritats locals europees i 253 representants d'organitzacions internacionals, governs nacionals, centres cientfics, assessors i particulars. Amb la firma de la Carta, les ciutats, poblacions menors i unitats territorials d'Europa es van comprometre a participar en les iniciatives locals del Programa 21 i a desenvolupar programes a llarg termini cap a un desenvolupament sostenible, al mateix temps que van iniciar la campanya de ciutats europees sostenibles.

El projecte de la Carta va ser debatut per ms de 600 participants en els 36 cursos prctics de la Conferncia d'Aalborg. En el text definitiu es van incorporar moltes observacions i suggeriments. Sense embargament, el grup de redacci de la Carta va considerar que nombroses propostes de modificacions bsiques i substancials mereixien un examen i un debat ms detallats i no podien incloure's com un mer aspecte de redacci. En conseqncia, es va proposar que la revisi de les modificacions proposades fora responsabilitat del comit de coordinaci de la campanya i que la Carta fora desenvolupada en major mesura i sotmesa als participants en la segona Conferncia europea sobre ciutats sostenibles, que se celebrar al setembre de 1996 a Lisboa (Portugal).

Descarregar el document en PDF.