Està en: INICI > Salut Pblica
Dins dels programes i activitats de la Oficina del Major, tenim els segents que estan relacionats amb temes de salut:

Tallers socioculturals, que s'imparteixen classes en les associacions de Jubilats i Pensionistes de la ciutat de Castell.

A quins tallers poden apuntar-se?
  • Gimnstica de manteniment. s adaptada a les condicions fsiques dels majors evitant moviments bruscos que pogueren causar lesions.
  • Tai-Chi, ioga i relaxaci. Les classes s'adapten tamb a les condicions fsiques dels participants, i es dirigeixen fonamentalment a procurar una millor salut mental i fsica de les persones majors.

Dins de les Aules de la Tercera Edat est el programa curricular de les Aules en qu es troben les assignatures segents:
  • Educaci per a la Salut: S'aborden temes com la nutrici, hbits d'higiene saludables, educaci postural sent d'utilitat per a les persones majors.
  • Taller d'Esquena Sana. Es desenrotllen exercicis per a la millora de la musculatura de l'esquena, i per a l'adopci de postures saludables. S'imparteixen al mig aqutic, evitant-se possibles lesions.
  • Tcniques de Relaxaci. Aquestes tcniques s'imparteixen en classes de Tai-Chi, ioga, control de la respiraci, mtode de Jacobson ajudant a les persones majors quant a la seua mobilitat.
  • Memoritzaci. Es pretn a travs d'aquestes classes exercitar i mantindre activa la memria a fi d'evitar en la mesura que siga possible la minva de facultats intellectuals.
  • Campanya d'iniciaci a la nataci i gimnstica aqutica. En l'actualitat , 200 persones majors acudeixen a una piscina d'un Centre Esportiu per a rebre classes d'iniciaci a la nataci i de gimnstica aqutica, tenint en compte els importants beneficis que el desenrotllament d'esports en aigua reporta per a la salut.

Totes les classes a qu s'ha fet referncia s'imparteixen per monitors titulats i prvia inscripci dels assistents en els terminis estipulats per la Regidoria de Gent Major, ja que els grups sn reduts i les places limitades.

Per a contactar ha de dirigir-se a:

Oficina del Major.
C/ Campoamor, 28-2.
Tfno.: 964 270 406.