Està en: INICI > Festes
FESTA DE LA ROSA
Primer dissabte de maig

Arribat el mes de maig, Castelló s´inunda de l´aroma de la tarongina dels propers tarongers i de música. Encara que la tradició dels majos i les serenates no és exclusiva de la ciutat, a la capital de la Plana aconsegueix una altra dimensió que la converteix en genuïna manifestació d´un poble apassionat i amant de l´art.

La Festa de la Rosa és un festeig instaurat en l´any 1928, quan l´Ajuntament va decidir integrar el costum de sortir a rondar en el mes de maig en els actes commemoratius de la Mare de Déu del Lledó, en el qual tots els grups havien d´iniciar els seus serenatas sota la balconada de l´Ajuntament.

Sota la denominació de Festa de la Rosa, nombrosos grups aficionats a la cançó de serenata es reuneixen el primer dissabte del mes de maig per oferir el millor d´ells mateixos davant un jurat. Es troben en disputa per la Rosa d´Or i la Rosa d´Argent. Milers de persones assisteixen a les actuacions (dues cançons cadascun d´ells) dels grups participants i dels collaboradors, aquells que amb una reconeguda trajectòria no volen deixar de recolzar el certamen, el més antic de quants es convoquen a Castelló, ja que hi ha constància del mateix des de principis del segle XX.

Després del certamen de la Plaça Major, i al llarg de les matinades de tots els dissabtes del mes de maig, Castelló s´ompli de romàntiques cançons que inunden la ciutat de serenates.

volver