Està en: INICI > Planetari

ABRIL 2019
 • [ diumenge 7-abril 11h ] La química de l'SLIME

  Voleu saber que hi ha darrere de l’slime? Tota una reacció química ben divertida. Fabricareu slimes amb diferent viscositat i podreu decorar-lo per a fer el vostre slime personalitzat.

  Per participar en este taller serà necessària la inscripció prèvia, feta al llarg de la setmana prèvia (del dilluns 1 al divendres 5 a les 12h), en aquest formulari.

  Destinataris: públic infantil;  Duració: 1:45h;

 • [ divendres 12, dissabte 13 i diumenge 14 d'abril ] XXVII Jornades d'Astronomia

  El Planetari de Castelló organitzat anualment les Jornades d’Astronomia, dedicades a la divulgació de les diferents disciplines de l’astronomia. Les Jornades tenen un programa complet amb ponències i conferències, i la tradicional observació solar amb la participació de la Societat Astronòmica de Castelló (SAC). El programa d’este any incorpora la projecció del premiat curt «Sputnik», de Vicent Bonet per a la celebració del Dia Internacional dels Vols Espacials Tripulats el divendres 12 d’abril, i una taula rodona sobre turisme i astronomia.

  Activitat gratuïta. Més informació i inscripcions en la nostra secció de Congressos i Jornades.

  Destinataris: públic general no infantil; Duració: divendres de vesprada, dissabte de matí i vesprada i diumenge de matí;

 • [ diumenge 14-abril 11h ] Dia Internacional dels Vols Espacials Tripulats

  El 12 d’abril, Iuri Gagarin va ser primer ser humà en orbitar al voltant de la Terra. Per celebrar-ho, construireu i decorareu un coet de paper, i l’enlairareu amb un llançador d’aire comprimit. A més a més, podreu reproduir la petjada que Buzz Aldrin va deixar a la Lluna.

  Destinataris: públic familiar; Duració: 1:45h;

 • [ diumenge 21-abril 11h ] Dia de la Terra

  Anualment, el 22 d’abril se celebra el Dia de la Terra per prendre consciència sobre les problemes del medi ambient. Este any està dedicat a la protecció de les nostres espècies, i en este taller podreu conéixer la tortuga mediterrània que viu al Desert de les Palmes, i fareu la vostra pròpia tortuga.

  Destinataris: públic familiar;  Duració: 1:45h;

 • Programa Campus Pasqua 2019[ del dimarts 23 al divendres 26 d'abril ] Campus de Pasqua

  Organitzem un Campus de Pasqua, i esta edició estarà dedicada a la llum. Al llarg dels 4 dies, farem experiments relacionats amb la llum i coneixerem la història del seu estudi. Però també hi haurà temps per a manualitats i jocs cooperatius.

  El Campus està dirigit a menors de 4 a 12 anys (nascuts entre els anys 2007 i 2015). La inscripció al Campus és gratuïta, fins completar aforament, i es podrà realitzar a partir del 03 d’abril en www.sagals.es/planetario (reviseu les instruccions i els detalls en eixa adreça).

  Destinataris: públic infantil;  Duració: de 9 a 14h entre el dimarts 23 i el divendres 26;
 • [ diumenge 28-abril 11h ] Exoplanetes: Planetes en altres estreles

  Aprofitant la celebració del Dia Internacional del Llibre, en este taller combinarem ciència i literatura. Descobrirem els exoplanetes Quijote, Sancho, Rocinante i Dulcinea que orbiten al voltant de l’estrela Cervantes amb un joc didàctic.

  Destinataris: públic familiar;  Duració: 1:45h;


volver