Està en: INICI > Planetari

JUNY 2019
 • [ diumenge 2-juny 11h ]  Dia mundial de medi ambient

  Com podria ser la nostra ciutat més sostenible? Celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient amb  este taller en el que farem un mural per a proposar alternatives als plàstics i elaborarem una maqueta de la ciutat sostenible amb materials reciclats.

  Destinataris: públic familiar; Duració: 1:45h;

 • [ diumenge 9-juny 11h ] La Lluna i les marees.

  Continuant amb les activitats que tracten sobre la lluna, en este taller coneixerem l’efecte que te la lluna ens el oceans i els mars, provocant les marees. Descobrirem perquè al Mediterrani les marees són tan lleus, i elaborarem un joc sobre la lluna, que vos emportareu a casa.

  Destinataris: públic familiar; Duració: 1:45h;

 • [ diumenge 16-juny 11, 12 i 13h ] Concert sota els estels

  Per acabar el curs escolar, celebrarem el nostre «Concert sota les estreles» amb composicions pròpies interpretades per l’alumnat de l’Escola de Música de la Unió Musical del Grau.

  A més a més, hi haurà una zona de taller musical, amb experiments musicals aquàtics.

  Es faran 3 concerts (11.00, 12.00 i 13.00h del diumenge 5 de maig) que tindran lloc a la cúpula del Planetari, i contemplarem cada planeta amb la seu obra corresponent.

  L’entrada serà gratuïta fins completar l’aforament, prèvia recollida d’invitació 30 minuts abans de la sessió.

  AVÍS: Les projeccions habituals es suspendran i seran reemplaçades pel concert.

  Destinataris: públic general.

 • [ dissabte 22-juny 18h ] Dia de l'Asteroide

  El 30 de juny se celebra el Dia de l’Asteroide (Asteroid Day), amb l’objectiu de conscienciar sobre el risc d’impacte d’asteroides sobre la Terra. Este any reunim a 3 investigadors: Amadeo Aznar, del Grupo de Observatorios Astronomia Para Todos, Agustín Sánchez-Lavega, director de Grup de Ciències Planetàries de la UPV/EHU; i Ovidiu Vaduvescu, Director d’EuroNear, per a que ens expliquen com són, com s’estudien i quines són les possibles conseqüències d’impactes d’asteroides. Concretament els títols de les seues xarrades són:
  • Asteroides en el punto de mira. Amadeo Aznar.
  • ¿Cómo estudian los astrónomos los asteroides peligrosos? Ovidiu Vaduvescu.
  • Impactos de cuerpos menores en el Sistema Solar ¿Estamos a salvo? A. Sánchez-Lavega.

  Destinataris: públic general no infantil;  Duració: 1:45h;

 • [ diumenge 23-juny 11h ] Solstici d'estiu - El dia mes llarg

  Al llarg de l’any, els dies no tenen la mateixa duració, que arriba al màxim el 21 de juny, quan es produeix el solstici d’estiu. Este any, celebrem este taller la Nit de Sant Joan, i descobrirem perquè es produeix. I vos emportareu joc sobre el solstici elaborat per vosaltres.

  Destinataris: públic familiar;  Duració: 1:45h;

 • [ diumenge 30-juny 11h ] Detectors d'asteroides

  ATENCIÓ!!! Sobre la Terra van a caure uns asteroides. Ajudeu a detectar-los a temps per evitar la col·lisió amb este taller de robòtica i asteroides. Programareu uns robots per detectar els asteroides amb un sensor ultrasònic per canviar de direcció i esquivar-los. I per avisar a la població, construireu un detector que avisarà amb llums i alarma la presència de l’asteroide.

  Per participar en este taller serà necessària la inscripció prèvia a través de l'event de l'Eventbrite. La inscripció està oberta per a nens i nenes des de 4 a 12 anys (nascuts des del 2007 fins al 2015) des del 24/juny a les 8h fins al divendres a les 23:59 i amb l'aforament limitat a 40 participants,

  Aquest taller es part de la celebració del dia de l'asteroide.

  Destinataris: públic familiar;  Duració: 1:45h;


volver