Està en: INICI > Planetari
L´home duu observant el cel des del principi dels seus dies. Aço ens ha portat a comprendre´ns a nosaltres i al nostre entorn millor. Amb aquestes observacions el Planetari vol acostar a l´aficionat i al visitant el nostre univers més proper així com la història que ens ha portat fins als nostres dies.
Per a veure més enllà de la nostra Terra necessitem un cel net de núvols i amb la mínima contaminació lluminosa possible. Les observacions programades pel Planetari tenen lloc en l´esplanada enfront de l´edifici. Açò significa que la contaminació lluminosa del port i la ciutat no podem evitar-la. Però encara és més difícil evitar que en algunes ocasions la meteorologia ens interrompa o ens lleve la possibilitat de fer una observació.

OBSERVACIONS D´ESTIU


Tenen lloc els dimecres de Juliol i Agost entre les 22:30h i les 00:30h. Els dimecres més propers a la lluna creixent aquesta serà el nostre objectiu principal mentre que durant les observacions restants els objectius més importants seran els planetes visibles, i també algunes estrelles dobles.

OBSERVACIONS EN ESDEVENIMENTS PUNTUALS

Es programen per a esdeveniments com eclipses de sol i de lluna, trànsits planetaris, i altres esdeveniments d´interès.

Eclipse de Lluna del 16 de juliol de 2019
Aquest eclipse total de lluna podrà veure's des d'Europa, Àsia i Àfrica així com parcialment des d'Austràlia i Amèrica del sud. Des de la nostra localització quan s'alce la lluna sobre l'horitzó estarà arribant a punt de contacte amb l'ombra de la terra. Per a l'ocasió farem una observació especial que començarà al voltant de les 22h. Us oferim la posició dels estels en el cel (el planisferi) per al moment de màxim eclipse i també les dades de l'eclipse obtinguts del GSFC de la NASA.

OBSERVACIONS als cursos d´astronomia

Durant la realització dels cursos d´Introducció a l´Astronomia i Observació Astronòmica es fan observacions celestes dins de les classes pràctiques, i, per tant, estan dirigides específicament als alumnes dels cursos.

AlTReS OBSERVACIONS

Col·laborem amb el Centre d´Informació de la Reserva Natural de les Illes Columbretes en la seva campanya d´observació del cel des de les Illes, dedicada a aquells que poden pernoctar en vaixells amarrats en la badia de l´Illa Grossa.

També posem a la vostra disposició el tríptic explicatiu i els planisferis celestes per a la campanya:

També pots obtenir tots els planisferio junts en un únic arxiu en format zip.