Espaa: "La Escola d'Estiu municipal ha comenat tard, malament i sense solucions per a les famlies perjudicades pel retard"

Grup Popular  Dimecres, 7 de Agost de 2019La regidora del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, María España, critica que "la Escola d’Estiu municipal ha començat tard, malament i sense solucions per a les famílies perjudicades pel retard". Així s'ha referit l'edil Popular, després que aquesta mateixa setmana continue tramitant-se l'expedient administratiu per a adjudicar un servei "que hauria d'estar prestant-se des del passat 1 de juliol, i que l'equip de govern de PSPV i Compromís van anunciar a so de bombo i platerets, a penes uns dies abans de les eleccions, però que després va haver de suspendre's el programa per errors derivats únicament de les presses", incideix.

María España es refereix així al fet que aquesta mateixa setmana s'haja formalitzat l'adjudicació del contracte per als programes ‘Temps d'Esplai’ i ‘Vine al Pinar’, dues de les tres iniciatives que tradicionalment impulsa el consistori de la capital de la Plana en aquestes dates perquè 1.600 famílies de la ciutat puguen conciliar la seua activitat laboral amb la cura dels seus fills.

"En tot moment ha prevalgut la desinformació i la falta de transparència. Els pares que van anar a inscriure als seus fills es van trobar amb que el departament de Benestar Social, responsable de l'activitat, els deia que no podien matricular-los, sense donar-los cap solució. Tampoc es va anunciar cap data oficial d'inici del programa, de manera que els pares i mares interessats van haver de buscar-se alternatives, perquè l'Ajuntament de Castelló els havia deixats sense opcions", denúncia Espanya. Cal tindre en compte que tant ‘Temps d’Esplai’ com ‘Vine al Pinar' teníen previst oferir més de 600 places per quinzena per a xiquets i xiquetes amb edats de 3 i 12 anys.

"I el pitjor de tot, és que damunt es va comprometre l'àrea de Benestar Social a prestar ajudes a les famílies perjudicades, sense establir sobre la base de quins criteris i ni concretar en quina forma, deixant-ho tot a l'absoluta arbitrarietat i convertint als veïns de Castelló en nous agraviats del caos i la falta de previsió de l'equip de govern d'Amparo Marco, que ha convertit al consistori a la ‘Casa dels Embolics’", afegeix.

En aquest sentit, la regidora del Grup Municipal Popular també remarca que l'Ajuntament no ha informat sobre si el retard en l'adjudicació "ha variat les condicions del contracte, especialment les econòmiques, ni si tots els centres que estava previst que participaren en les iniciatives, set en total, han acabat fent-ho, ja que tenim constància que alguns centres no ho han fet", subratlla María España.

"Venim advertint-ho des de fa diverses setmanes, i així ho hem preguntat en les comissions informatives en reiterades ocasions, sense que se'ns haja donat cap informació. Tampoc als pares, que ens han fet arribar el seu malestar i les seues queixes per una situació enfront de la qual se senten impotents", declara.

"Els castellonencs estan governats per un govern que s'ha anat de vacances sense deixar el treball fet ni complir amb les seues obligacions, que no són unes altres que, almenys, complir i activar el que havien promés als veïns", conclou María España.