Toledo: "s una vergonya i un greu risc per a la poblaci que la Sala d'Emergncies, on Marco ha invertit ms de 1.630.000 , haja tornat a fallar per la pluja"

Grup Popular  Dimecres, 28 de Agost de 2019

El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, denuncia la irresponsabilitat del govern municipal a l'hora d'anunciar unes instal·lacions d'última generació, "que queden inoperatives cada vegada que plou, obligant a la Policia Local a coordinar accions d'emergència amb els seus mòbils particulars, com ha tornat a passar "

"L'alcaldessa socialista, Amparo Marco, segueix sense donar explicacions de la gravetat d'uns fets que afecten la capacitat de resposta dels agents, posant en risc la seguretat de tots els castellonencs. Instem a dotar els cossos i forces de seguretat de les eines necessàries, recolzant així la reivindicació del sindicat CSIF (Central Sindical independent i de Funcionaris en l'Ajuntament de Castelló) "

28 d'agost de 2019.- El portaveu popular adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, considera una "vergonya la gestió irresponsable que l'equip de govern -format per PSOE, Compromís i Podem-, està fent de la sala d'Emergències de la Policia Local, on porten invertits més de 1.630.000 euros ", assevera. Els recents episodis de pluja a la capital de La Plana la van tornar a deixar inoperativa, havent de recórrer els agents als seus mòbils particulars per comunicar les incidències, igual que va passar fa un any, "on vam denunciar la precarietat d'un servei que va portar als agents de la Policia Local a tirar de WhatsApp en les mateixes circumstàncies que ara ", recorda.

Per a Toledo, les deficiències que presenta aquest servei, "que ha de garantir la seguretat de tots els castellonencs, s'han tornat a posar en evidència mentre l'alcaldessa socialista, Amparo Marco, que segueix de vacances, guarda silenci sobre això". I en aquest sentit, l'edil popular afegeix que "amb la seua absència tracta dissipar un fet que, de nou, perquè no és la primera vegada que la Sala d'Emergències falla per la pluja, ha suposat un greu risc per a la població. La caiguda del sistema de la sala d'Emergències de la Policia Local i inoperativitat de les emissores, dimarts passat, que van impedir la comunicació amb aquesta sala, afecta la capacitat de resposta dels agents, que ha de ser immediata ".

Els populars insten a dotar els cossos i forces de seguretat de les eines necessàries, recolzant així la reivindicació del sindicat CSIF (Central Sindical independent i de Funcionaris en l'Ajuntament de Castelló), que reclama millorar el temps de resposta i el servei ", assenyala Toledo.

El fet que de nou salte a les portades la fallada dels sistemes de comunicació d'emergències ratifica, segons Toledo, "el fracàs que ha suposat la Sala d'Emergències que l'alcaldessa Amparo Marco va anunciar a bombo i platerets com 'd'última generació', perquè a dia d'avui segueix acumulant més ombres que llums ".

Cal recordar que el dia 1 d'agost tornava a ser notícia per l'anul·lació d'un Tribunal de Justícia del contracte d'adjudicació que PSOE i Compromís van fer del programa o 'cervell informàtic' d'aquesta sala, en estimar un recurs interposat contra l'Ajuntament de Castelló . "Una sala que porta invertits 1.630.000 euros, però que a l'hora de la veritat segueix sent del tot ineficaç des del moment que obliga els agents a haver de recórrer al WhatsApp per coordinar les accions entre els diferents cossos d'emergències", reitera Toledo.

El Grup Municipal Popular no ha deixat de preguntar a comissions informatives, respecte a les contínues avaries que s'han succeït a la Sala d'Emergències de Tetuan XIV al llarg de la legislatura anterior. "Vam preguntar també pel programa quan vam saber que hi havia una licitació per 630.000 euros per adquirir un de nou, però no vam obtenir a això cap resposta oficial per part de PSOE i Compromís", apunta Sergio Toledo.

Aquest últim incident a la Sala d'Emergències se suma a "la nefasta gestió del govern tripartit en matèria de seguretat ciutadana. Recordem que diversos policies locals ja van protagonitzar sonades protestes davant l'equip de govern municipal per tal que veiessen ateses les seues millores laborals. no podem obviar que la Tinença d'Alcaldia del Grau roman tancada els caps de setmana i festius, la promesa reconversió del Mercat del Grau en seu policial tampoc està operativa mentre aquest estiu s'han succeït robatoris en habitatges i comerços, a més d'actes vandàlics que han deixat gairebé una desena de turismes amb les rodes punxades i incendis en barris com a Grup Lourdes, on els veïns no han deixat de reivindicar més vigilància policial als carrers. Una petició que no escolta el regidor de l'àrea, Omar Braina, deixant escassament dues patrulles per vigilar tot el terme municipal, com ha passat aquest estiu ", conclou el portaveu popular adjunt.