Toledo: "La reforma de Borrull s un anunci propagandstic ms d'Amparo Marco. Aix s, cada vegada ms car per a la butxaca dels castellonencs "

Grup Popular  Diumenge, 29 de Setembre de 2019

El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, lamenta que els castellonencs anem a pagar amb els nostres impostos 12 milions d'euros del total d'una reforma que frega els 17 milions d'euros, tot i que l'immoble és propietat de la Generalitat i anirà destinat especialment a dependències autonòmiques ".

"Portem quatre anys escoltant parlar de la promesa reforma i encara no hi ha res. Som partidaris que torne a prestar servei a la ciutadania, però no a qualsevol preu, no sota la premissa de Puig del 'jo convide però tu pagues', ni d'una alcaldessa, que ha decidit donar barra lliure a la Generalitat i hipotecar amb un crèdit per poder pagar 12 milions d'euros de la seua reforma ", denuncia.

29 de setembre de 2019.- El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, lamenta que el govern municipal de PSOE, Compromís i Podem segueix instal-lat en la "política de ciència ficció, amb anuncis que per molt que s'afanyen a repetir fins a la sacietat segueixen sense ser una realitat. la reforma de Borrull és un anunci propagandístic més d'Amparo Marco. Això sí, cada vegada més car per a la butxaca dels castellonencs ". A si s'ha referit Toledo al nou anunci de la reforma de l'edifici de l'Audiència Provincial de la plaça Borrull, que segueix estant pendent des que ho anunciaren fa quatre anys. Va ser el projecte estrella de la legislatura passada i des d'aleshores, no només no és una realitat, sinó que el seu cost no ha deixat d'incrementar-se.

"L'últim que s'ha conegut és que el seu condicionament perquè torne obrir al públic fregarà els 17 milions d'euros, i que serem els castellonencs, amb els nostres impostos, els que assumirem 12 milions d'euros, és a dir, la pràctica totalitat del seu cost, perquè el govern municipal ja va anunciar el passat mes de març la sol·licitud d'un crèdit bancari de 7 milions d'euros, amb el qual l'alcaldessa Amparo Marco va endeutar a tots, per poder assumir aquesta reforma que ha anat incrementant el seu cost total des que s'anunciés per primera vegada ", assenyala Toledo.


D'altra banda, Toledo vol aclarir que els populars estan a favor de la recuperació d'aquest edifici emblemàtic al centre de la ciutat, perquè torne a prestar servei a la ciutadania, "el que no compartim són les decisions que s'han pres ni les condicions imposades. L'alcaldessa de Castelló ha acabat acceptant el 'Jo convide però tu pagues' de Ximo Puig, perquè tot i que l'edifici és propietat de la Generalitat Valenciana i acabarà albergant en la seua major part dependències autonòmiques, serem els castellonencs els que més pagarem en el condicionament de l'edifici ".

Una nou anunci sobre la reforma de Borrull que arriba després d'haver conegut que el deute de la Generalitat Valenciana amb la ciutat de Castelló ascendeix a 2.325.062,46 euros. "El govern socialista de Puig i Oltra a la Generalitat només ens ha portat més atur, amb el pitjor agost des de fa 10 anys, on hi va haver 4 bruns més cada dia; retallades en matèria sanitària amb llistes d'espera que s'incrementen amb tretze persones més al dia i sis persones més al dia si es tracta d'una intervenció quirúrgica; llistes d'espera a l'alça també en matèria de dependència i sense solucionar el dèficit de places públiques per a majors. Tampoc s'ha construït ni un sol col·legi nou a Castelló ni esmenades les deficiències de molts d'ells ".

Cal recordar que la reforma de l'edifici de la plaça Borrull va ser el projecte estrella de la passada legislatura, resultant ser una promesa incomplerta més del govern d'Amparo Marco. "L'inici de les obres havia d'haver fet el 2018, però el mandat va acabar sense cap avanç. A més, van fixar el seu cost en 12 milions d'euros que ja han estat sobrepassat arribant als 16,8 milions d'euros", conclou Toledo. "Obra no s'ha fet cap, però el projecte s'ha venut en mitjans amb titulars i fotos fins a la sacietat, sense que fins a la data s'haja produït el més mínim avanç", assenyala.