Carrasco: "El govern 'de les persones' t acumulant pols des de fa 6 mesos les bicicletes adaptades per a persones amb mobilitat reduda"

Grup Popular  Dissabte, 28 de Setembre de 2019

La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, denuncia la desídia del govern d'Amparo Marco, "que s'autoproclama defensor de les persones, però a cada gest que fa se li cau la careta i demostra quines són les seues veritables prioritats ". La xarxa pública de bicicletes adaptades va ser el projecte més votat dels Pressupostos Participatius del 2018, però està guardat en un garatge i segueix sense ser una realitat, com altres projectes del 2016 ".

"Pel que sembla la ubicació de les bases d'aquestes bicicletes està retardant la seua posada en marxa, una evidència més de la manca de previsió i total descoordinació d'un govern que es gasta els diners sense tenir un projecte clar de xarxa pública de bicicletes adaptades", lamenta.

28 de setembre de 2019.- La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, denuncia "la desídia, la manca de previsió i descoordinació" del govern municipal de Amparo Marco, que va comprar fa sis mesos les primeres bicicletes elèctriques adaptades a persones amb mobilitat reduïda, però que a dia d'avui "segueixen acumulant pols en un garatge".

Es tracta del projecte que més vots va obtenir (333) en els Pressupostos Participatius de 2018, valorat en 20.100 euros, "però que el mateix govern d'Amparo Marco segueix retardant, com tants altres pendents del capítol de pressupostos participatius, fins i tot de l'any 2016, cas de la millora dels accessos al Grup Lourdes ", lamenta la portaveu popular. "El mateix govern municipal que presumeix de defensar per sobre de tot a les persones, resulta que a l'hora de la veritat no els importa que famílies que porten reclamant, des de fa un any, aquesta xarxa pública de bicicletes adaptades, no pugein gaudir-les, en no estar actives, i tot i estar comprades ".

L'Associació Síndrome Rett Castelló va ser la que va presentar la idea, pensant en els nens amb malalties rares i altres persones amb mobilitat reduïda, tractant així de superar la barrera de falta d'accessibilitat a la ciutat, que tant els limita en el seu dia a dia. "Pel que sembla, la decisió sobre on ubicar les bases per estacionar aquest tipus de bicicletes és el que està retardant la seua posada en marxa. Una evidència més de la manca de previsió del govern que primer realitza un desemborsament, que podria rondar els 12.000 euros ( 6.000 euros cada bicicleta), i després es troba amb el problema de no haver previst on col·locar-les, i mentre les famílies segueixen a l'espera ", afegeix Begoña Carrasco. "En lloc d'estar parlant d'ampliar aquesta xarxa en l'any 2019, encara estem parlant que no estan operatives ni les primeres", retreu.

Les pròpies famílies han proposat a l'equip de govern possibles ubicacions per sortir del bloqueig. El Patronat Municipal d'Esports i el Planetari són dues referències per ubicar les bases d'aquestes bicicletes especials. "No obstant això, el govern segueix sense pronunciar-se, negant amb la seua inacció i deixadesa un servei públic a les persones amb mobilitat reduïda, amb l'agreujant que les bicicletes adaptades estan comprades des de fa 6 mesos", subratlla Carrasco.

De fet, el govern sí que es va preocupar en mostrar a les famílies les bicicletes adaptes, deixant constància que la compra sí que s'havia fet. "Mera propaganda del govern municipal, que segueix caient en els mateixos errors de la legislatura passada, amb anuncis que no arriben a convertir-se en realitats. Ja no és només pel perjudici econòmic, que també, sinó pel simbòlic del fet. Els castellonencs hem pagat unes bicicletes adaptades que no estan donant servei a les persones que les necessiten, perquè la irresponsabilitat del govern fa que porten 6 mesos acumulant pols en un garatge. És el mateix greuge que el que passa amb la Cambra Hiperbàrica de l'Hospital Provincial, que està en una caixa en un soterrani, en lloc d'estar prestant servei als pacients, o com els dos nous cotxes oficials de l'alcaldessa, que es van comprar a Magdelena, però que encara no ha tret a passejar per pur electoralisme i estratègia política " .

"El tripartit ha deixat passar l'estiu, que hagués estat una bona època per estrenar aquestes bicicletes adaptades i aquí segueixen, guardades. És el govern municipal qui continua bloquejant i posant obstacles a un compromís adoptat fa un any. Exigim la seua posada en marxa immediatament , per garantir una igualtat de drets que ara mateix no s'està respectant, tot i estar a l'abast de la mà del govern d'Amparo Marco ", conclou Carrasco.