Toledo exigeix explicacions a Amparo Marco desprs de conixer-se que la trama de Garca Nebot i els ajuntaments del PSOE tamb va treballar a Castell

Grup Popular  Dilluns, 4 de Novembre de 2019

El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular de l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, revela que l'alcaldessa, tot i haver-ho negat en el ple, va contractar els serveis de l'alt càrrec del Consell de Ximo Puig per import de 6.000 euros l'any 2017, sumant-se així a altres consistoris socialistes que estarien dins de la presumpta trama investigada judicialment.


"És hora que els socialistes apliquen la transparència que pregonen i que donen totes les explicacions que mereixen els ciutadans, al mateix temps que instem al fet que es col·labore al màxim amb la justícia. El cercle s'estreny sobre Amparo Marco i no pot mirar cap altra banda, perquè els que s'estan investigant ara mateix són del seu cercle més directe i personal de col·laboradors ", declara.

4 de novembre de 2019.- El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, exigeix  "la compareixença immediata" de l'alcaldessa de Castelló perquè explique la relació comercial del consistori amb l'empresa Axioma Consulting i Enginyeria SL , propietat Vicente García Nebot, actual director general d'Urbanisme de la Generalitat Valenciana de Ximo Puig, que ara mateix està imputat judicialment.


"Si abans surt l'alcaldessa negant la major, abans es confirmen les sospites", ha subratllat Toledo, que recorda que en el torn de precs i preguntes del passat dijous al plenari, li va formular una pregunta a Amparo Marco sobre les relacions de l'Ajuntament de Castelló amb l'empresa Axioma Consulting, extrem que ella va negar, tal com va quedar registrat a la videoacta de la sessió.


"Només quatre dies després, hem rebut resposta per escrit a la pregunta que formulem en comissió de govern interior el passat 28 d'octubre, i la resposta diu tot el contrari. L'Ajuntament de Castelló també està dins de la xarxa de corrupció que ara mateix s'investiga i que presumptament utilitzava els serveis d'aquest alt càrrec de la Generalitat per obtenir fons dels consistoris gestionats per alcaldes socialistes ", ha ressaltat.


Segons la informació facilitada pels tècnics del consistori de la capital, Amparo Marco sí va contractar l'any 2017 els serveis de Vicente García Nebot, uns treballs que van tenir un cost de 6.000,50 euros (5.000 euros + 1.050 euros en concepte d'IVA) amb l'excusa de redactar i presentar un informe jurídic urbanístic del Programa d'Actuació Integrada del Sector 26-SU-R, a petició del cap d'Urbanisme de l'Ajuntament de Castelló. Se sumen així als més de 400.000 euros que ja hauria cobrat des de l'any 2015 per aquest tipus de serveis presumptament ficticis.


Així mateix, hui mateix el Grup Municipal Popular ha sol·licitat formalment en comissió de Govern Interior si Amparo Marco també ha contractat els serveis d'altres dues empreses de Vicente García Nebot amb el consistori, Fundació Formació i Desenvolupament Urbanístic i Vicent García Nebot Advocats SL, de les que també s'han sol·licitat còpies de les factures en cas afirmatiu.


"Exigim explicacions i les exigim ja. Castelló forma part de la xarxa d'ajuntaments que contractaven els serveis, presumptament ficticis, de García Nebot, per obtenir un finançament addicional, i per tant irregular, per al PSOE", ha destacat.


El Jutjat d'Instrucció Número 2 de Nules ha citat al soci fundador de Axioma Consulting SL i actual director general d'Urbanisme de la Generalitat Valenciana a declarar com investigat, dins de la causa que es troba instruint amb la finalitat de determinar el funcionament de la presumpta trama. La investigació se centra que Vicente García Nebot hauria obtingut contractes com a assessor jurídic extern adjudicats de manera "simulada" a través de procediments negociats sense publicitat, convidant a tres empreses per donar-li aparença de transparència, encara que gairebé sempre són les mateixes, i que acabava adjudicant alguna de la seua signatura.


"Castelló se suma així a altres governats pel PSOE, com la Vall d'Uixó, Almenara, Borriana, Almassora o Vila-real. En el cas de la capital de la Plana ens trobem amb un agreujant, i és que el senyor García Nebot va formar part de la candidatura d'Amparo Marco en les passades eleccions municipals, sent el seu número 20, i amb ell apareix fotografiada en actes públics, tal com vam mostrar en l'últim ple ", ha insistit Toledo, que precisament recorda que en aquesta mateixa foto apareix amb Antonio Lorenzo, que també va haver de dimitir al febrer passat per estar també imputat en el cas Subdelegació ".


"És hora d'aplicar la transparència que pregonen i donar totes les explicacions que mereixen els ciutadans. El cercle s'estreny sobre Amparo Marco i no pot mirar cap a un altre costat, perquè els que s'estan investigant ara mateix són del seu cercle més directe i personal de col·laboradors ", ha conclòs Sergio Toledo, que recorda que" Ximo Puig ha de cessar a García Nebot i treure'l de la nòmina de la Generalitat Valenciana, igual que al secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, a l'estar sent investigats en seu judicial, tal com ells reclamaven quan eren altres grups polítics els que es trobaven en la mateixa situació ".