Carrasco: "El govern d'Amparo Marco segueix sense explicar per qu no hi ha mesuraments de soroll des de 2015 a les Tasques, malgrat haver-les declarat zona acsticament saturada (ZAS)"

Grup Popular  Divendres, 1 de Novembre de 2019

La portaveu del Grup Municipal Popular, Begoña Carrasco, exigeix conèixer tota la veritat i saber qui és el responsable que des d'abril de 2015 fins a l'actualitat no s'hagen fet els mesuraments sonomètrics en continu, durant un any, tal com exigeix el Pla de Control d'obligat compliment per estar declarades zona ZAS

Després de la inacció de l'equip de govern, Carrasco tendeix de nou la mà, igual que va fer fa un mes, per crear una Comissió de Treball i "entre tots, sense partidismes, estudiar la solució que demanen veïns, hostalers i la societat castellonenca en general ". "Encara estem a temps de salvar les Tasques. Conciliar oci i descans és possible perquè ho fan en altres ciutats. Garantir el futur de les Tasques és assegurar també el del futur del centre de la ciutat que travessa un dels seus pitjors moments", assenyala

1 de novembre de 2019.- La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, demana que se sàpiga tota la veritat i qui és el responsable de què des d'abril de 2015 fins a l'actualitat, no hi haja mesuraments de soroll en continu i durant un any, tal com exigeix ​​el Pla de Control d'obligat compliment en les Tasques per estar declarades zona acústicament saturada. Carrasco va demanar explicacions en el Ple d'octubre al regidor delegat de l'àrea, Fernando Navarro, sense que aquest donés una resposta al respecte. "El govern d'Amparo Marco és tan paradoxal que, mentre per una banda aprova l'Ordenança del Soroll, que limita l'activitat en molts punts de la ciutat, precisament amb l'excusa de prevenir l'aparició de noves zones ZAS, d'altra banda, presumptament , no realitza els mesuraments en aquelles que ja estan declarades, com les Tasques, sense que aquesta catalogació de zona ZAS se sustente en res ", assenyala.

Per tots és conegut que les Tasques travessen una situació límit amb greu risc de desaparèixer, però, "el govern d'Amparo Marco segueix sense prendre decisions encaminades a salvar aquest model de més de 40 anys d'història i generador d'ocupació", assenyala Carrasco . En aquest sentit, la portaveu dels populars demana que l'equip de govern tripartit aclarisca als hostalers aquesta complexa situació perquè un informe del Negociat Tècnic de Control d'Activitats i Instruments Ambientals confirma que des que s'iniciés el 2016 el procediment de contractació de noves mesuraments sonomètrics a les Tasques, no n'hi ha hagut.

La portaveu dels populars torna a estendre la mà a l'equip de govern, igual que va fer fa un mes, per crear una Comissió de Treball i "entre tots, sense partidismes, estudiar la solució que demanen veïns, hostalers i la societat castellonenca en general ". "Encara estem a temps de salvar les Tasques. Conciliar oci i descans és possible perquè ho fan en altres ciutats i garantir el futur de les Tasques és assegurar també el del centre de la ciutat que travessa un dels seus pitjors moments", assenyala.

Per a la líder dels populars a la ciutat de Castelló són moltes les explicacions que ha d'aclarir el govern d'Amparo Marco, "les bones paraules no serveixen als hostalers, als que porten fregint a multes des que van arribar al poder, i que estan deixant ferida de mort una de les alternatives d'oci i gastronomia més arrelades de la ciutat de Castelló. en lloc de treballar conjuntament i consensuadament en la recerca de solucions, el govern d'Amparo Marco desplega fins a 14 agents en cap de setmana a les Tasques, reduint la vigilància policial en altres zones de la ciutat ", retreu Carrasco.

Finalment, insta el govern de Amparo Marco al fet que, en nom de la transparència de la que tant presumeix, es conega tota la veritat sobre l'absència de medicions sonomètriques que són determinants en la catalogació de qualsevol zona ZAS i demana que es adopten mesures urgents que no aboquen a les Tasques al tancament. "Encara estem a temps. Constituisquen la taula de treball que els demanem, declaren les tasques zona de tradició gastronòmica i assumisquen el pla d'insonorització que els hostalers els han posat sobre la taula", conclou Carrasco.