Carrasco: "La nostra Sanitat segueix a l'UCI i sense aspecte a que vaja a passar a planta"

Grup Popular  Dilluns, 2 de Mar de 2020La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco denuncia la contradicció dels tripartits d'esquerres, "són els que estan més a favor de la gestió pública dels serveis, però, amb la seua mala gestió estan empenyent als castellonencs a contractar assegurances privades. El diagnòstic és dolent i molt preocupant per als castellonencs, que som tractats de ciutadans de tercera. Dels 8.353 castellonencs que esperen passar per quiròfan, 2.919 porten esperant més de 180 dies. L'Hospital Provincial, amb 154 dies, i el General, amb 140 dies, encapçalen el rànquing de la Comunitat dels temps mitjans d'espera més perllongats, els pitjors de la història ", afegeix

Per la seua banda, el portaveu de Sanitat de el Grup Popular a les Corts Valencianes, Jose Juan Zaplana, lamenta que amb el pla que proposa ara la consellera per reduir les llistes d'espera quirúrgiques, en el millor dels casos la mitjana es quedaria en 70 dies d'espera, quan en 2015, amb el Partit Popular governant la mitjana per entrar en quiròfan era de 67 dies ", subratlla

2 de març de 2020.- La portaveu de Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, denuncia la mala gestió dels tripartits d'esquerres que "fa que la nostra Sanitat segueixi a l'UCI i sense aspecte a que vaja a passar a planta ". "El diagnòstic de la Sanitat de Castelló continua sent molt preocupant. Només hi ha un responsable d'aquesta situació, que és Ximo Puig, i una còmplice necessària, que és l'alcaldessa de Castelló Amparo Marco que segueix mirant cap a un altre costat en les qüestions i els problemes prioritaris dels castellonencs ", apunta.

La portaveu dels populars a la ciutat de Castelló ha comparegut en roda de premsa, al costat del portaveu de Sanitat en el Grup Popular de les Corts Valencianes, Jose Juan Zaplana, i el portaveu del PP a la Diputació de Castelló, Vicent Sales, per posar de manifest la contradicció dels governs tripartits d'esquerres. "Són els que presumeixen d'haver vingut a rescatar les persones i, en canvi, són els que pitjor les estan tractant. Defensen la gestió pública dels serveis, però alhora són els que més estan contribuint, amb la seua mala gestió, a empènyer als castellonencs a contractar assegurances privades. Les llistes d'espera als hospitals de la capital són les pitjors de la seua història ", subratlla.

I és que dels 8.353 castellonencs que esperen passar per quiròfan, 2.919 porten esperant més de 180 dies. "L'Hospital Provincial amb 154 dies i el General amb 140 dies, encapçalant el rànquing de la Comunitat amb els temps mitjans d'espera més perllongats per operar-se. Vinaròs ocupa el tercer lloc, amb 124 ", lamenta. Precisament, l'Hospital General fa pocs mesos va renovar a tot el seu equip directiu davant la falta de resultats, "mentre que l'Hospital Provincial continua amb el seu procés de desmantellament i empitjorament de la qualitat assistencial. Per no tenir, no té ni la TV gratuïta a les habitacions dels pacients, sent l'únic centre que pateix aquesta discriminació ", denuncia Carrasco.

La situació no és millor en els centres de salut -insisteix l'edil popular-, on la saturació de pacients i la manca de personal "són el dia a dia". "La Generalitat ha anunciat un reforç de 15 professionals per a la província de Castelló, xifra que és insuficient. Amb una setmana com a mínim que els pacients puguin rebre una cita amb el seu metge de capçalera, i les llargues esperes deriven als usuaris a les Urgències, que també es col·lapsen ".

En matèria d'infraestructures

Carrasco denuncia els retards de centre de salut de Raval Universitari, encara en obres. Pel que fa a l'anunciada ampliació de les Urgències del Hospital General, "assumpte recurrent per part de la Conselleria sempre que vénen eleccions o té algun problema, s'ha quedat en això, només un anunci, segueix en el mateix calaix en el qual porta cinc anys" , lamenta. I tampoc s'ha buscat cap solució per als usuaris i els professionals del consultori de la plaça Constitució, "que segueix amb els mateixos problemes de salubritat i accessibilitat", subratlla.

En matèria de serveis assistencials

Segueix faltant atenció mèdica a les vesprades en molts centres de salut. "I el més greu és la manca de professionals. En les últimes setmanes al centre de salut de Perpetu Socors i el metge de Sant Agustí i Sant Marcos suporta més de 3.000 SIP, el doble del que s'estableix ", destaca Carrasco. I sense oblidar que hi ha centres de salut que ni tan sols obren a l'estiu, en contra del que s'anuncia, "com és el consultori de la Marjaleria, perquè obrir una hora a el dia entre juliol i setembre és com no donar servei, a més de no arribar mai els reforços de personal promesos als centres d'atenció primària ", aclareix.

Carrasco ha recordat que "parlem de vides, de persones. Des del PP de la ciutat de Castelló exigim que s'adopten ja totes les mesures necessàries per posar fi a aquest disbarat. Demanem que la Generalitat Valenciana deixe de tractar-nos com a ciutadans de segona i pose en marxa un pla de xoc d'inversió en infraestructures i personal, per recuperar la bretxa que ara mateix hi ha entre la Sanitat de Castelló i la de la resta de la Comunitat. I demanem que l'alcaldessa de Castelló assumisca aquest assumpte com a prioritat i reivindique el que és just, per defensar els interessos dels castellonencs ".

Sanitat Provincial

Per la seua banda, el portaveu del PP a la Diputació, Vicent Sales, ha denunciat que l'Hospital Provincial ha passat de ser referent i líder en oncologia, oftalmologia i medicina esportiva a ser líder en llistes d'espera, "amb especialistes que s'han anat per les condicions de treball que van a pitjor per la imposició de la gerència, que imposa unes condicions laborals tot i que els treballadors estiguen en contra. I amb un gerent imputat per malversació en gestió d'empreses vinculades a la Sanitat. Un escàndol davant el qual el president de la Diputació es mostra de perfil ", detalla.

Pla de la Conselleria

El portaveu de Sanitat de el Grup Popular a les Corts Valencianes, Jose Juan Zaplana, ha denunciat  "la falta de gestió, manca de projecte, falta d'idees i falta d'ambició del govern de l'Botànic que ha demonitzat la col·laboració publicoprivada i ara fan fora a faltar més hospitals privats per derivar els pacients de la pública i alleugerir així les llistes d'espera ".

Una situació que ha qualificat de "molt preocupant i que ha derivat en el deteriorament de la Sanitat castellonenca, amb els hospitals liderant el rànquing de de les pitjors dades en llistes d'espera". "Els hospitals de Castelló, el Provincial i el General són els que pugen la mitjana enfront dels 39 o 38 dies de mitjana per operar-se en la província d'Alacant. De manera que una persona que viu a la província d'Alacant té 40 dies de mitjana per operar-se, enfront dels 100 dies més que té una altra persona, només per fet de viure a Castelló ".

I afegeix: "El Pla Òptima per reduir les llistes d'espera, que proposa ara la consellera de Sanitat implica 35 milions d'euros a l'any i, en el millor dels casos, la mitjana per operar-se situa en 70 dies, mentre que a 2015, últim any de govern de el Partit Popular, es situaven en 67 els dies de mitjana per operar-se, és a dir, tres dies més. És a dir el que proposen és molt pitjor de com ho va deixar el PP ".