Està en: INICI > Notícies

El Consell de la Ciutat aprova les lnies estratgiques per a planificar els pressupostos municipals

Dimecres, 20 de Juliol de 2016

Marco explica que l'informe de la Comissió de Treball d'Hisenda i Desenvolupament Econòmic aposta per dinamitzar l'activitat econòmica, millorar els serveis públics i propiciar un creixement sostenible de la ciutat.

L'Ajuntament de Castelló ha celebrat avui una reunió del Consell de la Ciutat, l'òrgan consultiu del govern municipal integrat per 51 membres que també és una eina de participació àmplia i plural per a promoure estratègies sobre Castelló, sobre la seua situació i sobre els models alternatius de ciutat.

El Consell de la Ciutat ha aprovat l'informe-proposta que ha elaborat la Comissió de Treball d'Hisenda i Desenvolupament Econòmic sobre els criteris i recomanacions a seguir a l'hora d'elaborar el Pressupost Municipal de 2017. L'alcaldessa, Amparo Marco, ha agraït als membres de la comissió la labor realitzada i ha explicat que aquest informe és el fruit d'un procés participatiu, en el qual s'han arreplegat les propostes de quants han volgut expressar el seu punt de vista sobre el desenvolupament de Castelló.

La primera edil ha indicat que aquest treball servirà de base per a la planificació del pressupost de 2017 i de tot el mandat, ja que en ell s'han establit línies de treball ambicioses, que cerquen dinamitzar l'activitat econòmica, millorar els serveis públics i propiciar un creixement sostenible de la ciutat. "Una ciutat en la qual paguen més els que més tenen; una ciutat més solidària i que destina els recursos públics a pal·liar els efectes de la crisi en els col·lectius més vulnerables; una ciutat sense barreres, accessible per a totes i tots, amb un transport urbà que done respostes a les necessitats de la població i un transport metropolità que faça de Castelló una vertadera capital metropolitana i provincial; una ciutat més verda, que visca la cultura i l'esport; una ciutat educadora, que mire cap a la mar, que projecte la seua dimensió turística i potencie el pol logístic del port i el polígon del Serrallo" ha detallat Marco.

L'alcaldessa ha conclòs afirmant que aquesta ciutat es farà realitat entre tots i totes gràcies a l'impuls del Pla Estratègic d'Ocupació i del Pacte Local per l'Ocupació i amb una col·laboració intensa amb la Universitat Jaume I, com a centre exportador de talent. Amparo Marco ha agraït a tots els integrants "la seua contribució per a aconseguir un futur millor per a Castelló".

Cal destacar que en la reunió d'avui també han pres possessió dels càrrecs de conselleres i consellers quatre dels onze membres que estaven pendents de nomenament: María Dolores Guillamón, per la Cambra de Comerç; Javier Guardiola, del Patronat de Turisme; Francisco López, del Consell de Benestar Social i Remei Sánchez, del Consell Municipal de Cultura.

Finalment, s'ha aprovat la creació d'una comissió de Treball d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Sostenibilitat Ambiental, que s'encarregarà d'emetre un informe sobre la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana de la ciutat.Segueix-nos: