Està en: INICI > Notícies

L'Ajuntament millora l'accessibilitat al web a persones amb diverses discapacitats

Dissabte, 12 de Novembre de 2016

 

La regidoria de Modernització ultima els detalls per llançar un espai al que puguen accedir tots els ciutadans, independentment de si tenen discapacitats auditives, visuals o de qualsevol tipus.

La regidoria de Modernització de l’Ajuntament de Castelló ultima els tràmits per llançar les millores en accessibilitat del web municipal que permetran que les persones amb diverses discapacitats puguen fer-ne ús de l’espai. El projecte s’ha desenvolupat des de la comissió de Sensibilitat del Consell de Benestar Social amb l’objectiu de que tota la ciutadania puga accedir als tràmits i serveis que ofereix la pàgina web de l’Ajuntament en igualtat de condicions.

La iniciativa ja s’ha presentat a diversos col·lectius de la ciutat com Aspa, Apesocas i la Once, que han fet arribar algunes peticions que s’incorporaran al sistema. "Fer el web completament accessible a qualsevol ciutadà és un exercici bàsic per aprofundir encara més en els nostres objectius de transparència i participació, ja que la tecnologia actual permet salvar tots els obstacles per tal que tota la ciutadania sense excepció puga navegar de forma còmoda per qualsevol espai", ha explicat el regidor de Transparència i Modernització, Ignasi Garcia.

L’edil ha valorat molt positivament els avanços que s’estan impulsant des de l’àrea de Modernització que, en aquest cas, han servit per trencar un mur amb les persones amb discapacitat. "La millora al web possibilitarà que tots els discapacitats puguen accedir a la pàgina municipal; hi haurà alternatives per a persones amb discapacitat visual, auditiva, amb mobilitat reduïda... Fins i tot s’introduiran canvis per a persones amb daltonisme", ha afirmat Garcia.

Com a exemple, el regidor ha explicat que, en el cas de les persones amb mobilitat reduïda, existeix una opció que s’incorporarà que permet navegar per internet donant ordres al servidor a través de bufits. També existeixen opcions per a pal·liar les dificultats que pateixen la resta de col·lectius. Les millores al web es presentaran durant les properes setmanes, ja que "actualment estan ultimant els detalls i, a més, es volen afegir algunes millores que ens han indicat des dels col·lectius que hi han participat", segons Garcia.

Les noves possibilitats que s’incorporaran al web municipal per fer-lo accessible a tots els col·lectius se sumen al treball que, des de les regidories de Participació Ciutadana i Transparència, es volen dur a terme per obrir la gestió pública al conjunt de veïns i veïnes. Cal recordar que, en aquest sentit, fa poc més d’una setmana es va posar en marxa el sistema de participació ciutadana als plens, que comptarà amb les primeres qüestions per part dels veïns i veïnes de cara a la propera sessió.

En altre ordre de propostes de Participació i Transparència, la propera setmana l’Ajuntament celebrarà les Jornades de Pressupostos Participatius, iniciativa que permetrà repensar el sistema més adequat per tal que la ciutadania puga formar part de l’elaboració dels comptes públics anuals.Segueix-nos: