Està en: INICI > Notícies

Castell promociona Grau Xarxa Oberta Blue en una mostra que dibuixa la magnitud del projecte

Dissabte, 13 de Maig de 2017L'exposició és visible des de fora del Casal Jove i explica el contingut d'una actuació innovadora que opta a aconseguir cinc milions d'Europa i suposarà un revulsiu per al districte marítim.

El projecte europeu Grau Xarxa Oberta Blue, resultat d'un treball entre les regidories de Benestar Social i Urbanisme que dirigeixen José Lus López i Rafa Simó, respectivament, es troba exposada des d'aquesta setmana en el Casal Jove del Grau. L'equip de govern municipal vol que els veïns tinguen l'oportunitat de conèixer la magnitud d'aquest ambiciós pla, basat en l'economia blava i que opta a aconseguir 5 milions de fons europeus.

L'estratègia del projecte queda explicada de forma gràfica en la citada mostra i consisteix en l'actuació de quatre dimensions o àmbits principals: la integració social i cultural; el foment de la innovació i la creativitat; el desenvolupament de competències per a millorar la empleabilidad dels joves; i el emprendiment.

En aquest sentit, José Luis López ha subratllat que Grau Xarxa Oberta Blu "contempla una triple xarxa de col·laboració que garantisca un desenvolupament inclusiu i sostenible de la zona i dels joves que viuen allí". L'edil ha explicat que es tracta d'una col·laboració intercultural, intergeneracional i interinstitucional.

Per a materialitzar les accions que fomenten la inclusió integral dels joves del Grau es crearà un Community Lab, un espai de confluència on podran manifestar les seues preferències respecte al camí que ha de seguir el projecte. Després, els participants seguiran un itinerari a través d'altres espais en els quals adquiriran competències necessàries tant a nivell formatiu com a desenvolupament personal i cultural (Skills Lab, Blue Lab i Social Lab).

Noves inversions

Quant a les inversions en infraestructures, Rafa Simó ha destacat que el projecte "inclou propostes com la renovació i regeneració de la plaça de la Panderola, amb la millora de l'espai enjardinat, quant a la visibilitat, i la seguretat, i dels edificis que la componen, entre altres coses. També es preveu l'adequació, millora i renovació interna i externa del Casal Jove".

Per a dur a terme les activitats dels denominats labs o laboratoris, Grau Xarxa Oberta Blue considera diferents espais situats en llocs estratègics. D'aquesta manera, en la plaça de la Panderola es crearà un espai dedicat a la creativitat i la innovació (Creative Lab); al costat del CEIP La Marina se situarà un espai d'acompanyament psicosocial i preventiu (Social Lab) i per a desenvolupar el Skills Lab i Blue Lab s'incorporaran dos espais en les drassanes portuàries per a estimular la creació de noves idees, negocis i oportunitats laborals.

Tots aquests mòduls estaran units a través d'un recorregut cicle-vianants mitjançant la implementació de noves bases de bicicletes, panells informatius i més equipaments públics.

Així mateix, en les bases del projecte segueix estant present la participació i apoderament dels joves en la presa de decisions, la igualtat d'oportunitats (amb especial atenció a la igualtat de gènere) i la sostenibilitat urbana i qualitat ambiental.Segueix-nos: