Està en: INICI > Notícies

La jornada ambiental de huertos urbanos rene a ms de 200 personas, un 30% mujeres

Divendres, 23 de Juny de 2017
La sessió s'emmarca dins del projecte Horts de Vida impulsat per la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental i Agricultura.

La I Jornada d'Acció Mediambiental d'Horts Urbans de Castelló ha sigut tot un èxit de participació, amb més de 200 participants dels 154 han sigut usuaris i usuàries de les parcel•les distribuïdes en els diferents horts urbans municipals i la resta ciutadania interessada en aquesta iniciativa que advoca per fomentar l'agricultura ecològica i sostenible. Aquesta primera jornada s'emmarca dins del projecte Horts de Vida, impulsat per la Regidoria de Sostenibilitat Ambiental i Agricultura dirigida per Sara Usó i la cooperativa castellonenca Hort del Manyano.

A més de potenciar l'agricultura ecològica, aquest projecte també persegueix fomentar la participació femenina i de joves en l'agricultura urbana. En aquest sentit, cal destacar que aquesta I Jornada d'Acció Mediambiental d'Horts Urbans ha comptat amb l'assistència de 62 dones i 14 menors de 30 anys. L'acte va ser inaugurat per la presidenta de la Cooperativa Hort del Manyano, Begoña Antequera, i moderada per l'enginyer tècnic agrícola Gerardo Chiva.

La ponència de Mariano Bueno, divulgador en agricultura ecològica i bioconstrucció, va fer un recorregut sobre la història dels horts urbans des del segle XIX fins a l'actualitat, va explicar el seu projecte Hort de les Flors a Benicarló i va aportar alguns consells i claus per a tenir uns cultius sans i ecològics. Per la seua banda, Jesús Vegas de la consultoria Viviendo Gota a Gota, empresa d'Albacete guardonada amb el premi a la innovació SHERPA, va abordar la importància del bon ús de l'aigua i la permacultura.

Rosa García, directora del Comitè d'Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAEV), va explicar com diferenciar un producte ecològic certificat, va informar de què era i para què servia el CAECV. I va clausurar la jornada Regina Monsalve, presidenta del Col•legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Graduats de València i Castelló, que va animar als i les usuàries a seguir participant en l'agricultura urbana i va subratllar el paper que tenen els horts en les ciutats en la lluita contra el canvi climàtic.Segueix-nos: