Està en: INICI > Notícies

Porcar presenta els actes que ratifiquen l'agermanament amb la ciutat romanesa de Trgovişte

Dimecres, 27 de Setembre de 2017L’objectiu d’aquest és compartir, fer propostes i actes conjunts per tal de potenciar la relació entre ambdues ciutats.
 
La Regidoria d’Agermanaments i Relacions Institucionals, dirigida per Enric Porcar, ha presentat avui els actes que tindran lloc el pròxim 7 de setembre per commemorar l’agermanament de Castelló amb la ciutat romanesa de Târgovişte. Porcar ha estat acompanyat a la roda de premsa de la cònsol del Consolat de Romania a Castelló, Roxana Filip, del regidor i representant del Instituto Hispano Rumano, Manuel Paduraru, del Centro Cívico Rumano, Larisa Tudor, i membres de la Asociación Raíces, amb Mirela Iuliana Bondoc, la Asociación Rumana Castellonense, amb Amalia Ionita, i la Asociación Rumana Europa Cultural, Maria Mihaela Lurcar.
 
El regidor Porcar ha explicat que es tracta de la segona firma, ja que la primera va va tindre lloc a Romania el passat 6 de setembre. A més, ha manifestat que aquesta "és la culminació d’un procés en el qual s’ha estat treballant molt intensament durant aquest últim any i el que fa és ratificar la voluntat del plenari de l’Ajuntament del passat mes de juliol on aprovarem per unanimitat aquest agermanament".

L’objectiu és compartir a través de propostes i actes conjunts que evidencien la relació harmònica que hi ha entre els castellonencs i els romanesos que viuen a la ciutat. Així mateix, Porcar ha ressaltat que "la idea és potenciar i reivindicar la identitat romanesa perquè, evidentment, qui perd els orígens perd la identitat i nosaltres som conscients que el col·lectiu de romanesos a Castelló és molt nombrós".

Els actes per al 7 d’octubre estan dividits en dues parts. En la jornada del matí està prevista la recepció a l’Ajuntament amb la Banda Municipal de Castelló interpretant els himnes de Romania i de la ciutat de Castelló i l’acte protocol·lari al Saló de Plens amb la firma de l’agermanament. La vesprada serà un acte d’intercanvi cultural amb una cercavila, parlaments i les actuacions d’un cor de xiquets, la Rondalla Els Llauradors, el cantant romanés Vasile Ciopec i el grup de cor d’estudiants de romanés de la EOI, Haiducii, així com de la participació del grup de dansa castellonenc Millars i el grup de ball tradicional romanés Zestrea Româneascā.

Per finalitzar, s’estrenarà el documental ‘Castelló Târgovişte, ciutats germanes’ que s’ha estat elaborant i promovent des de la Regidoria d’Agermanaments, i que pretén "arreplegar com ha sigut la recepció fantàstica de tota la gent que ha anat venint de Romania, com s’han sentit, quines professions i càrrecs ocupen, entre d’altres", segons ha explicat el regidor Porcar.

Porcar ha convidat i animat a tota la gent de Castelló "siga quin siga el seu origen a participar i conéixer un poc més als nostres veïns i que comparteixen aula amb els nostres fills".Segueix-nos: