Està en: INICI > Notícies

Castell presenta la Butlleta Tributria amb la informaci personalitzada sobre impostos, bonificacions i fraccionament de pagament

Dimecres, 28 de Mar de 2018L'alcaldessa Amparo Marco subratlla que aquesta nova eina suposa avançar en transparència i acosta l'administració a la ciutadania.

Castelló engegarà durant la primera quinzena del mes d'abril la Butlleta Tributària, o carta tributària, que permetrà a les ciutadanes i ciutadans poder conéixer, de forma personalitzada i confidencial, quins han sigut les seues aportacions tributàries, quins són les previsions de pagament d'impostos i on els inverteix l'Ajuntament de Castelló. A més, a través de la web de la Butlleta Tributària, a la qual s'accedirà des del portal municipal www.castello.es, també es facilitarà informació sobre les bonificacions fiscals, el fraccionament en el pagament d'impostos i la possibilitat de domiciliar els rebuts. Aquesta és la primera vegada que tota la informació fiscal municipal es pot consultar en un sol click.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que la creació d'aquesta carta tributària personalitzada "respon a una de les primeres instruccions traslladades a l'àrea econòmica i a un dels acords del Pacte del Grau". Però a més, ha afegit la primera edil, "suposa un pas més en l'aposta d'aquest Govern municipal per la transparència i per acostar l'administració local a la ciutadania". Marco ha presentat avui la Butlleta Tributària al costat dels regidors de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo, i de Modernització, Ignasi Garcia, les dues regidories que han treballat conjuntament per a fer possible aquest projecte de millora de la informació tributària. Per aquest motiu, tant l'alcaldessa com els regidors han agraït el treball dels tècnics municipals de tots dos departaments per a fer realitat aquesta nova eina.

"La carta tributària no solament permetrà als castellonencs i a les castellonenques estar millor informats dels impostos i taxes que paguen a l'Ajuntament, sinó també a on es destinen aquests impostos, perquè és necessari que sapiem que el nostre esforç i la nostra contribució a la ciutat són imprescindibles perquè Castelló avance", ha subratllat l'alcaldessa.

El regidor de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo, ha recordat que "aquesta carta tributària ja era una reivindicació de PSPV i Compromís quan estàvem en l'oposició i ara que vam governar ho engeguem de manera que qualsevol ciutadana o ciutadà puga accedir d'una manera senzilla a la informació sobre els impostos i taxes amb què contribueix a la hisenda municipal".

Lorenzo ha reivindicat que "es tracta d’un exercici de transparència, d'atendre els drets de la ciutadania, de facilitar la informació i de millorar la gestió municipal". L'edil ha apuntat que la Butlleta Tributària estarà disponible a partir de la setmana vinent, coincidint amb la campanya de l'IBI i de la declaració de la renda.

Per la seua banda, el regidor de Modernització, Ignasi Garcia, ha detallat com funcionarà està web en la qual qualsevol ciutadà podrà consultar la seua informació fiscal i descarregar-se en format PDF la Butlleta Tributària. El portal municipal incorporarà un accés directe a la web de la Butlleta Tributària, on solament hauran de seguir els passos d'accés per a obtenir la informació personalitzada i confidencial sobre els pagaments realitzats en 2017, la previsió per a aquest 2018 i les àrees a les quals es destinen els impostos. La web també incorporarà informació sobre les bonificacions fiscals existents, la possibilitat de fraccionar el pagament i de domiciliar-ho.

L'edil Ignasi Garcia ha subratllat que aquesta nova eina "suposa aprofitar les tecnologies de la informació per a comunicar-nos de forma directa amb la ciutadania i, en aquest cas concret, la informació els va a permetre planificar-se i accedir de forma àgil i senzilla a les bonificacions fiscals existents".Segueix-nos: