Està en: INICI > Notícies

Lorenzo retrau al PP que votara en contra de la baixada de l'IBI en el ple durant tres anys

Dimecres, 29 de Agost de 2018
L'edil de Gestió Municipal recorda a la portaveu conservadora que "en 10 anys del seu mandat van augmentar l'IBI en més del 30%".


El regidor de Gestió Municipal de l'Ajuntament de Castelló, Antonio Lorenzo, ha recordat a la portaveu del PP, Begoña Carrasco, "per si se li ha oblidat", que va votar en contra de la major part de les rebaixes fiscals que va impulsar el Govern municipal en el ple d'octubre de 2015 i "ara es dedica a demanar que baixen els impostos municipals". El PP tampoc va votar a favor de les reformes fiscals presentades en 2016 i 2017, encara que aquestes sí que van tirar endavant, "malgrat la senyora Carrasco i del PP".

Els vots en contra del PP i la resta de grups municipals de l’oposició van bloquejar la rebaixa d'un 2,35% sobre el coeficient de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) "provocant així que es mantinguera l'ordenança fiscal del govern del Partit Popular i que tots els castellonencs pagaren més per aquest tribut" explica Lorenzo. "Si Carrasco no s'acorda de que s'ha oposat a totes les baixades d'impostos municipals, sempre pot llegir l'acta dels plens".

L'edil ha demanat a la portaveu del PP, Begoña Carrasco, que "deixe d'enganyar a la ciutadania, ja que ells són els culpables d'una pujada consecutiva de l'IBI de més del 30% en 10 anys del seu mandat". "El PP va pujar els impostos quan va governar i s'oposa al fet que baixen mentre estan en l'oposició. Aqueixa és l'única i lamentable realitat".

Lorenzo explica que l'equip de govern ha impulsat una reducció del coeficient de l'IBI urbà en els dos últims anys, que ha passat del 0,7875% al 0,69%, per la qual cosa el descens ha sigut d'un 12,38%. "Des de l'equip de govern mantenim la voluntat d'ajustar la política fiscal al context social i econòmic, així que demanem al grup popular que deixe de posar pals en les rodes i siga respectuós amb l'Ajuntament com a institució i amb la ciutadania a la qual representa".Segueix-nos: