Està en: INICI > Notícies

La Regidoria de Normalitzaci presenta la 2a edici de la guia "Bună al valenci'

Dimecres, 28 de Novembre de 2018Garcia ha expressat que "amb aquest projecte volem mostrar els vincles que històricament hi ha hagut entre la realitat romanesa i valenciana".

La guia ‘Bună al valencià, una presentació de la nostra llengua a la comunitat de parla romanesa del País Valencià’, és una xicoteta guia bilingüe (en valencià i romanès) adreçada a la comunitat ortodoxa i de parla romanesa del País Valencià. La segona edició de la guia es presentarà divendres, 30 de novembre, a les 12.00 hores a l'edifici Menador de la plaça Hort dels Corders de Castelló.

L'objectiu de la publicació que ha editat la Plataforma per la Llengua, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló i de la Generalitat Valenciana, és mostrar els vincles que històricament hi ha hagut entre les realitats romanesa i valenciana. La guia Bună al valencià vol apropar la llengua del país als nouvinguts d'origen romanès que viuen a casa nostra. La guia inclou informació cultural, expressions comparades, llistat d'universitat i centres d'aprenentatge de valencià.

Aquesta nova edició compta amb una presentació de Ramon Ferrer, president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, i un pròleg del regidor de Normalització Lingüística, Ignasi Garcia, de l'Ajuntament de Castelló de la Plana. A més, l'associació romanesa Europa Cultural de Castelló, ha participat de l'elaboració dels continguts.
Segueix-nos: