Està en: INICI > Notícies

Castell acull la 13 Trobada Nacional de Tribunals Econmic-Administratius Municipals

Dimarts, 23 de Octubre de 2018

La plusvàlua i les noves tecnologies en l'administració tributària centren els principals debats
 
Representants d'òrgans econòmics-administratius municipals de tota Espanya es donaran cita els dies 25 i 26 d'octubre a Castelló en la tretzena edició d'una trobada nacional, que per primera vegada acull la capital de la Plana, i en el qual magistrats, professores universitaris i experts en gestió tributària exposaran en les seues ponències els punts de vista sobre aspectes d'actualitat que afecten a aquests tribunals.

Cal recordar que els tribunals econòmic-administratius municipals són els òrgans que resolen, dins dels propis ajuntaments si bé de forma independent a la resta d'administració municipal, les reclamacions dels ciutadans en relació als tributs municipals i als procediments de recaptació de qualsevol ingrés municipal.

Un dels aspectes centrals que s'abordaren en les jornades serà el debat sobre l'actualitat del conegut com a impost de plusvàlua municipal. El Tribunal Constitucional va dictar l'11 de maig del 2017 una sentència en la qual anul·lava el pagament de l'Impost sobre l'Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana (IIVTNU) en casos en què no existira plusvàlua. La decisió judicial ha generat incertesa en una bona part dels ajuntaments espanyols, que han reaccionat de manera diferent, a l'espera de directrius estatals sobre la gestió del tribut. 

També suscitarà l'atenció dels assistents l'aplicació de les noves tecnologies en l'àmbit de l'administració tributària local. Així s'exposarà un exemple pràctic d'aplicació de la tecnologia ‘blockchain’ a la gestió tributària.

Entre els ponents, hi ha, a més amb la participació del magistrat de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem Jesús Cudero Blas i del magistrat del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana Manuel José Baeza, que basaran les seues intervencions en l'aplicació de la jurisprudència dels seus òrgans a la tributació local.

Castelló, 23 d'octubre de 2018Segueix-nos: