Està en: INICI > Notícies

Garcia titlla "d'intolerant, incendiria i antidemocrtica l'actitud del PP amb la festa de les Normes de Castell"

Diumenge, 16 de Desembre de 2018

El regidor de Normalització ha manifestat que el PP "són antivalencians i amb les seues actituds promouen la valencianofòbia i un clima fictici de crispació sobre la nostra llengua que a Castelló no existeix"


El regidor de Normalització Lingüística, Ignasi Garcia, ha volgut contestar hui a les "crítiques absurdes i interessades" fetes pel Partit Popular al voltant de la commemoració de l’aniversari de les Normes de Castelló. Garcia ha volgut deixar clar que "l’actitud del PP és intolerant, antidemocràtica, incendiària i demostra que no sols estan ideològicament desarmats sinó que no tenen cap projecte polític per a Castelló. Es dediquen a crispar a la ciutadania sense aportar res positiu".

El PP, en el seu comunicat, "es comporta com el que és, un partit intolerant amb allò que no els agrada, que pretén retallar els drets democràtics de tots aquells que no seguim la seua doctrina retrògrada i feixista".

L’edil ha explicat que els actes de celebració de les Normes del 32 han sigut organitzats per la plataforma Castelló per la Llengua amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló i ha recordat que la plataforma "aglutina tot el teixit social del Castelló progressista: partits, sindicats, associacions i entitats culturals en defensa del valencià".

Per al regidor de Normalització, una de les finalitats de la coordinadora és la de "promoure la cultura pròpia, que és i ha de ser lliure, diversa i no ha de tenir censures ràncies i retrògrades". Garcia també ha volgut recordar que "és curiós que els únics partits que no formen part de Castelló per la Llengua són, precisament, el PP i C’s, demostrant l’odi que tenen contra la nostra llengua i cultura. Són antivalencians i amb les seues actituds promouen la valencianofòbia. Em preocupa molt el clima de crispació i confrontació al voltant de la llengua que estan intentant crear, un clima fictici i interessat que a Castelló no ha existit mai".

 Segueix-nos: