Està en: INICI > Notícies

Castell activa en un mes inversions per 15,7 milions d'euros en 17 projectes

Dissabte, 12 de Gener de 2019

 

L'alcaldessa, Amparo Marco, destaca que són obres i serveis que contribuiran a millorar la vida quotidiana de milers de castellonencs.
 
L'augment d'inversions que ha experimentat Castelló des de 2015 es manté. El Govern municipal ha mobilitzat inversions per més de 15 milions d'euros en menys d'un mes (entre el 12 de desembre i el 7 de gener) amb la licitació i adjudicació de 17 projectes d'obres, serveis i subministraments. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que aquesta injecció de fons "contribuirà a dinamitzar l'economia, generar oportunitats laborals i continuar transformant la ciutat per a fer de Castelló una ciutat més atractiva per a viure, més amigable i que facilite la vida quotidiana dels veïns i veïnes".

Marco ha destacat a més que "no es tracta d'una dada puntual, sinó que obeeix a l'esforç del Govern municipal per mobilitzar tots els recursos econòmics possibles per a millorar la ciutat de Castelló en tots els àmbits possibles". En aquest sentit, ha recordat que les inversions s'han triplicat de 2015 a 2018 en passar de 7,2 a 24,1 milions.

Dels 15,7 milions mobilitzats en l'últim mes, onze corresponen a projectes licitats que estan en fase de presentació d'ofertes per part de les empreses. Entre ells, la remodelació integral del parc de la Panderola al Grau (1,5 milions d'euros de l'estratègia europea Edusi Transforma Castelló); dos projectes de millores en l'estadi Castàlia (il·luminació i graderies) per valor d'un milió d'euros; la urbanització de la plaça Josefina López i l'accés Nord al Grau (2,4 milions –amb finançament municipal i privat a través de contribucions especials-), el servei municipal de transport adaptat (1,5 milions) o la implantació del control de zones d'estacionament per a persones amb mobilitat reduïda, de taxis i de càrrega i descàrrega (324.000 euros) també cofinançada entre l'Ajuntament de Castelló i els fons Feder.

El bloc d'adjudicacions d'aquest període està encapçalat per la del projecte que permetrà una remodelació integral del camí La Plana, que amb 4,5 milions absorbeix el gruix dels 6,1 milions que s'han adjudicat en aquest període de quatre setmanes comprés entre desembre i la primera setmana de gener. La primera edil ha afirmat que "aquestes licitacions i adjudicacions culminen el treball de moltes regidories i departaments municipals per a tirar avant projectes que transformaran la ciutat" i també exemplifiquen l'enorme esforç d'àrees com la de contractació, per la qual cosa l'alcaldessa Amparo marque ha "agraït" l'esforç de tots els funcionaris que fan possible que aquests projectes siguen una realitat.

La dotació de clavegueram a la urbanització Los Angeles (613.000 euros –dels quals el 90% es finança amb contribucions especials-); l'ampliació del Centre de Dia La Pineda (518.000 euros); la modernització, millora i adequació del polígon industrial Pullman (400.000 euros amb subvenció de l'IVACE); la creació d'una nova parada de bus a l'entorn de l'Hospital General i la connexió ciclista (85.000 euros) i la reforma de l'antic mercat de Sant Pere per a convertir-lo en seu policial (77.000 euros) engrosseixen el llistat d'adjudicacions de l'últim mes de l'any i primera setmana d'aquest 2019 acabat d'estrenar.

"Es tracta de fer un pas més enllà i continuar amb el nostre propòsit fixat des del principi, que no és un altre que fer de Castelló una ciutat més amigable, més sostenible, més inclusiva i que genere més oportunitats", ha remarcat Marco, qui considera a més que "des del govern municipal, materialitzem el nostre compromís amb la ciutadania mitjançant fets que a poc a poc van tenint el seu impacte a curt, mitjà i llarg termini".Segueix-nos: