Està en: INICI > Notícies

Castell facilita l'accs laboral a collectius en risc d'exclusi social

Diumenge, 20 de Gener de 2019


 
Puerta destaca el paper del Pla Estratègic d'Ocupació per a afavorir la independència econòmica de famílies amb dificultats sociolaborals.
 
L'Ajuntament de Castelló ha aprovat una línia d'ajudes per a afavorir la inclusió laboral a través de programes dirigits expressament a col·lectius desfavorits. La Regidoria d'Impuls de l'Activitat Econòmica i Ocupació que dirigeix Patricia Puerta ha destinat en els últims mesos 25.000 euros al desenvolupament de projectes d'ocupació. Es tracta d'una línia d'actuació emmarcada dins del Pla Estratègic d'Ocupació 2016-2019 per a dinamitzar el teixit empresarial i afavorir la inserció laboral.

Així ho explica la regidora Patricia Puerta, qui destaca que aquest paquet d'ajudes "pretén incentiva l'ocupabilitat de col·lectius desfavorits, per a reduir i previndre les situacions d'exclusió". Per aquesta raó, "és important el suport per part de l'Ajuntament a diverses entitats de Castelló que tracten de proporcionar les eines i coneixements necessaris a fi de garantir la independència econòmica de persones amb dificultats sociolaborals".
 
Projectes subvencionats
Dirigit a persones en risc d'exclusió social, el projecte Aules TIC que impulsa l'associació Patim té com a objectiu l'alfabetització i execució d'un programa de capacitació en noves tecnologies, dotant als assistents d'eines d'accés al mercat laboral. L'Associació Ciutadana contra la SIDA (Casda), en canvi, confecciona itineraris d'inserció sociolaboral mitjançant el desenvolupament d'habilitats competencials per a la cerca d'ocupació amb un projecte anomenat Construint el futur de persones amb VIH.

Inserció Soci Laboral de Persones amb Discapacitat, d'altra banda, és un projecte dissenyat per la Federació Provincial de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (Cocemfe-CS) que va dirigit a persones amb diversitat funcional. Aquest pla se centra en el foment de l'autonomia personal i independència econòmica per a aconseguir la plena integració social i laboral d'aquest col·lectiu. Finalment, la Fundació Síndrome de Down de Castelló duu a terme Ocupació amb suport, un projecte pensat per a persones amb discapacitat intel·lectual a partir de 16 anys que treballa per la sensibilització a les famílies i teixit empresarial.

Amb tot això, Porta assegura que la Regidoria d'Ocupació "pretén aportar l'impuls necessari a aquelles iniciatives que com, en aquest cas, s'emmarquen en una de les línies d'actuació recollides en el Pla Estratègic d'Ocupació 2016-2019 per a lluitar contra l'exclusió sociolaboral de qualsevol colectiu", ha conclòs.Segueix-nos: