Està en: INICI > Notícies

Cultura beca a sis artistes castellonencs per a desenvolupar els seus projectes a Barcelona i Berln

Dijous, 31 de Gener de 2019

El jurat del programa Hàbitat Artístic Castelló, presidit per Verònica Ruiz, es va reunir ahir per a decidir els noms dels becats


La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló va decidir ahir els qui seran els sis artistes castellonencs que estaran becats a través del programa Hàbitat Artístic i que realitzaran estades a Barcelona i Berlín per a desenvolupar els seus projectes.

Així, ahir es va reunir la comissió avaluadora, presidida per la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, i que va comptar amb els següents vocals: Alfonso Ribes, en representació de l’EACC; Ferran Olucha, pel Museu de Belles Arts; Joan Francesc Fandós Griñó, per la Comissió permantent d'Arts Plàstiques del Consell Municipal de Cultura; María Ordóñez, com a artista contrastada i Rafael Marañón, gestor cultural de l'Ajuntament de Borriana com a comissari artístic.

En concret quatre de les beques es desenvoluparan a la residència La Rectoria a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona). Dos d'elles es desenvoluparan d'abril a juny de 2019 i les altres dues de setembre a desembre del mateix any. Els guanyadors d'aquestes beques han sigut Gema Quiles Benedito, de Vila-real, pel seu projecte pictòric basat en les relacions entre individus i col·lectius i l'abús de la imatge i la informació; Cristina Santos Muniesa, també de Vila-real, pel seu projecte multidisciplinari en el qual combina pintura, fotografia i audiovisual, sobre la saturació sensorial i sobreestimulació virtual; Agustín Serisuelo Franch, de Betxí, pel seu projecte fotogràfic i de transferència a la fusta centrat en el treball de la pedra en sec; i Carlos Pesudo Martínez, d'Almassora, pel seu projecte pictòric i de videoart sobre la representació de les imatges i com aquestes són assimilades i consumides per l'espectre social.

Les altres dues beques es desenvoluparan a la residència GlogauAir, Artist in Residence Program de Berlín, una d'abril a juny de 2019 i l'altra de juliol a desembre del mateix any. Les guanyadores d'aquestes beques han sigut Pilar Ramo Viárraga, de Castelló, pel seu projecte audiovisual i de videoinstal·lació destinat a visibilitzar a les dones migrants; i Laura Palau Barreda, de Benlloc, pel seu projecte fotogràfic i de videoinstal·lació projectats sobre la intimitat del vestuari de les dones banyistes.

D'aquesta manera, els sis becats per la Regidoria de Cultura "podran desenvolupar els seus projectes fora de Castelló, en dues escoles amb unes instal·lacions i uns mitjans excel·lents i podran participar en totes les activitats programades pels seus respectius centres d'acolliment així com intercanviar vivències i experiències amb la resta d'artistes que estiguen en les residències", ha destacat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz.

El projecte de beques Hàbitat Artístic ha experimentat en aquesta legislatura un canvi molt important, i és que abans hi havia 5 becats (ara s'ha augmentat en una beca més), però només hi havia un que podia desenvolupar el seu projecte fora de Castelló. La regidoria de Cultura, encapçalada per Ruiz, va decidir en 2017 que tots els becats isqueren de Castelló perquè "creiem que és molt més enriquidor perquè els artistes puguen tindre l'oportunitat d'eixir a formar-se, conéixer altres cultures, interactuar i aprendre d'altres persones amb altres punts de vista i orígens. Al cap i a la fi, el que volem és ajudar als nostres artistes a tindre oportunitats que desgraciadament són tan difícils de tindre en aquests moments", ha manifestat l'edil.Segueix-nos: