Està en: INICI > Notícies

L'Ajuntament inaugura una exposici que posa en valor una nova generaci de majors

Divendres, 1 de Febrer de 2019La regidora Mary Carmen Ribera inaugura en la plaça Santa Clara la mostra formada per dotze fotografies de gran grandària que recorrerà diverses places de la ciutat i l'UJI des de febrer fins a març.

La regidora de Gent gran, Mary Carmen Ribera, ha inaugurat aquest matí l'exposició itinerant ‘Els nous majors’ amb la qual l'Ajuntament de Castelló, en col·laboració amb el Consell Municipal del Major, "pretén trencar els estereotips que la societat té en general de les persones jubilades i mostrar una nova generació de majors, que són exemple de vida, aspiracions i futur".

Així ho ha destacat Ribera en l'acte d'inauguració que ha tingut lloc en la plaça Santa Clara. La regidora ha estat acompanyada de tres persones del Consell Municipal del Major que han fet possible aquest projecte, Andrés Palazón, Amparo Fauli i María Luisa, Giner, així com l'autora de les fotografies, Amparo Navas, i els protagonistes de les dotze imatges que componen la mostra.

La edila socialista ha subratllat que les fotografies "representen, com diu el títol de l'exposició, els nous majors, perquè aquesta no és una generació vella, sinó una generació de gent que ha vibrat amb la música dels Beatles, de Leonard Cohen o de Joan Manuel Serrat, una generació que ens ha portat la democràcia i l'oportunitat de tindre drets i llibertats".

Ha referit que arribar a la jubilació o ser pensionista "no converteix a les persones en dependents, en incapaços o en una càrrega" i que "és compromís de tots, els propis majors i la societat en el seu conjunt, reaccionar i mostrar que tenim una nova generació de majors que són present i futur, protagonistes fonamentals i indispensables per a escriure aquesta meravellosa història que es diu Castelló".

‘Els nous majors’ és una mostra fotogràfica, que s'emmarca dins del projecte Castelló Ciutat Amigable amb les Persones Majors, composta per dotze imatges de gran grandària que recorrerà diversos punts de la ciutat des de febrer fins a març. D'aquesta manera, la ruta de l'exposició contempla el següent itinerari: de l'1 al 14 de febrer, plaça Santa Clara; del 15 al 28 de febrer, plaça Hort dels Corders ; de l'1 al 14 de març, Àgora, Universitat Jaume I; i del 15 al 28 de març, plaça Sète, al Grau.Segueix-nos: